• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Sporumuzun engelsiz mucitleri!..

18 Kasım 2018
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Ülkemizin aydınlık yarınları için yeni buluşları ortaya koyan isimler, mucitleri aranmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanımızın ‘bilim ve teknoloji’ başta olmak üzere, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışına sadık kalarak, atılım/kalkınma yolunda yaptığı ‘davetlere’ katılmamak mümkün değil. Belirlenen hedeflerde ilerlemek, vatan, millet, bayrak ve ezanın özünü koruması adına, kendi kendimize yetecek kadar üretim yapmak, ortaya çıkan eserle gururlanmak manası taşır. Sporu amaç değil araç olarak görüp, elde edilecek başarılarda, özellikle engel tanımayan bireyler için adeta ‘mucitliği’ gerektiriyor. Her hangi bir doku veya organını doğuştan, hastalık, kaza gibi nedenlerle tam olarak kullanmayan, toplumda ‘engelli’ olarak isimlendirilen vatandaşlarımızın elde ettiği sıra dışı başarıları, sadece gurur kaynağımız olmakla kalmıyor, ‘sporumuzun mucitleri’ tanımına giriyor. Çok değil sadece iki hafta içerisinde, üstelik kendi içimizde yetişen değerlerin sporun zirvesinde yer alması gurur kaynağımızın adeta ‘abideleri’ oldular… 

‘AYNASI İŞTİR KİŞİNİN…’

Ampute Milli Futbol Takımızın Dünya ikinciliği olduktan sonraki, kabulleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın başarıyı tebrik etmesiyle birlikte, amputeli sporcularımızı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli makamında kabul etti. Kabullerin karşılığı başarının ödüllendirilmesi amacı taşıyordu. Bakan Kasapoğlu’nun belirttiği gibi, onların başarısı hayata meydan okumanın mücadelesinin sonucuydu. Bir şey olmaz, yapamaz, edemez dendiği yerde, tüm olumsuzluklara meydan okunabileceği ve nelerin yapılacağının sergilenmesiydi. Her biri, örnek hayat hikâyelerine sahip…

Atalarımız dediği gibi ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’ sözünün abartı değil başarı. Bugün Lucescu yönetimindeki A Milli Futbol takımımız, kaosun çanakçıları konumundaki ligdeki takımlarımızın ‘kaosluk’ durumlarını gözlemlemekteyiz. Bir tarafta ise, futbolumuzun ‘ampute’ dalında ulaşılan milli başarılar. 2007 Avrupa Şampiyonluğu yine 2004 ve 2008 Avrupa ikinciliği, Dünya Kupasında 2007, 2010, 2012 ve 2014 üçüncülüğün ardından gelen Dünya ikinciliği. Neden Şampiyon olamadık burukluğu. Burukluğun nedeni ise, penaltı atışları sonucunda kaçan Şampiyonluk! Açık ‘yazmak’ istiyorum; İnsanlığımızın gereği, Ampute futbolunun ‘mucitlerini’ görmeyecek kadar ‘kör’,  tebrik etmeyecek kadar ‘vicdansız’ olmamak gerek. Diyeceğimiz o ki; hepiniz harikasınız, arkadaşlar…

OTİZMİ YENDİ, MARATONDA KOŞTU

 ‘Engelsiz hayat ağacını sulamak istiyoruz, kök tutsun, meyve salsın…’ şeklinde başlamışız 10 Eylül 2017 tarihinde, ‘Sporla Engelini aşanlar…’ başlığıyla, yine bu satırlara taşıdığımız yazımıza. O yazının içerisinde konu olan Otizimli (asperger) Can Demirci’nin başarı hikâyesini siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. 11 Kasım 2017 Pazar günü Vodafone İstanbul Maratonu 42 kilometre kategorisinde takip ederken bizim Can’a rastladım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 40’ıncısını düzenlemiş olduğu maratonda tamamlama başarısı göstererek, ‘Maraton koşan ilk otizmli sporcu’ olarak bir ilke imza atmıştı. Kendisine güvenlerin gururu, insana güvenildiğinde nelerin başarılabileceğini, sporda kendi kategorisinin bir ‘mucidi’ olduğunu tüm sporseverlere göstermiş oldu, Can. Kendisi, ailesi, hocası Duran Arslan. Kısacası, başarı yolunda ona güvenip, imkân tanıyan herkesi tebrik ederiz… 

ÖZEL SPORCULARIN AVRUPA ÇIKARMASI 

Futbolumuzda bir destan da Down Sendromlu Futsal Milli Takımından geldi. İsmini dahi telaffuzda zorlandığımız farklı bir branşta çocuklarımız, ay-yıldızlı forma altında Avrupa üçüncüsü oldu. Federasyon başkanlarına açıklamalarına göre, takım altı ay önce kuruldu. Futbol gibi bir branşta, bu kadar kısa sürede Avrupa üçüncüsü olmak için ancak ‘mucit’ olmak gerek. Mucitlerimiz başta olmak üzere, engelsiz bir hayatın, başarı karesinde emeği olan herkesi içtenlikle kutlarız… 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23