• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Özel çocuklar da evde kaldı, hareketsiz kalmadılar...

19 Nisan 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Dr. Duran ARSLAN. Gençlik ve Spor Bakanlığında Engelli yüzme antrenörü olarak İstanbul’da Beylikdüzü Spor Kompleksinde haftanın altı günü Bedensel Engelli, Görme Engelli ve Özel çocuklara (Otizm, Down Sendromu, Mental Retardasyon vs) yüzme ve salon sporlarında ücretsiz eğitim veren, daha önce yine bu köşemize konuk ettiğimiz kıymetli bir spor adamı, kardeşimiz. ‘Evde kal, hareketsiz kalma’ çağrısının önem taşıdığı şu günlerde, özel (engelli) bireyler için bu sürecin önemi ve neler yapılması gerektiği konusunda, Sayın Arslan’ın düşüncelerine başvurduk;

ENGELLERİNİ UNUTMAKLA KALMIYOR… 

“Uzun süredir devam eden spor eğitimlerimiz rehabilitasyon ağırlıklı olup, temel amacımız bedensel engeli olan çocuklarımızın motor becerilerinin gelişmesi, vital kapasitelerinin artması, sinir sistemlerini daha etkin ve verimli kullanmalarını,  kısaca tüm metabolizmasının gelişmesine katkı sağlamak. Özel çocuklarımıza ise, bedensel aktivitelerin yanında davranış eğitimi de vererek, eğitim hayatlarına ve sosyal hayatlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Rehabilitasyon eğitimi alan çocuklarımızın içerisinde birçok Türkiye şampiyonu, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat oyunlarına katılan sporcular çıkmaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim hayatlarını da yakından takip ederek okuldaki eğitimlerine öğretmeleriyle görüşerek katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bedensel, Görme ve Özel sporcularımıza destek verip engellerini unutmalarının yanı sıra, onların Beden Eğitimi Bölümleri olmak üzere Üniversitelerin farklı bölümlerine girmelerine destek veriyoruz…”

DUYGUSAL PATLAMANIN İLÂCI SPOR…

“Korona virüsünden dolayı, rehabilitasyon amacı taşıyan sportif faaliyetler durma noktasına gelse de, geliştirdiğimiz programlarla bu olumsuzluğun önüne geçmekteyiz.  Serebral Palsi, Spina Bifida, Brechial Pleksus, Müsküler Distrofi gibi birçok fiziksel engeli olan bireyler, Otizm, Down Sendromu ve Mental Retardasyon gibi duygusal ve davranış problemi olan çocuklarımız evde kapalı kaldığı için birçok sorunun doğmasına neden olmaktadır. Her hafta okula, spor salonuna ve farklı rehabilitasyon faaliyetlerine katılan çocukları bir anda eve kapattığınız zaman, çok ciddi psikolojik sorunların yaşamaktadırlar. Aile içerisinde arzu edilmeyen tatsızlıkların yaşanmasının yanısıra, çocuklarda duygusal patlamalar meydana gelmektedir. Bu tür olumsuz davranışların olmaması için Ailelere, Psikolog, Özel Eğitim Uzmanları, Spor eğitmenleri ve Psikiyatristlerin destek verilmesi gerekmektedir, Ev içerisinde sürekli bağıran, tekme atan, çevresindekilere vuran otizmli ve özel çocukların, olumsuz davranışlarını unutturacak aktiviteler yapılması gerekmektedir. Bu olumsuzluğun yaşanamaması için birçok alternatif davranış, hareket eğitimi modelleri geliştirmekteyiz. Her özel gereksinimli birey farklı davranışlara farklı tepkiler verdiği için aileler, günlük hayatta onu takip eden özel eğitim uzmanı, psikolog ve psikiyatristinden doğru davranış modelleri almaları yarar sağlayacaktır…”

AİLE BOYU SPORA TEŞVİK EDİLİYORLAR…

“Özel çocuklarımızın sportif faaliyetlerinin evde sürdürmeleri için ailelere özel programlar sunuyoruz. Yapılacak hareket, tekrar sayısı, set sayısı ve süresi, çocuğun fiziksel veya duygusal durumuna göre farklılık göstermektedir. Sporcularımızın fiziksel ve diğer becerilerini de düşünerek, günde en az 1 saat yapabilecekleri egzersizleri planlayıp görsel olarak sosyal medya hesaplarından kendilerine gönderiyoruz. Çocuk, tek başına hareket yaparken sıkılmaması için, tüm aile bireylerinin de etkinliğe katılımcı olmaya teşvik ediyoruz…”  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bekir güllüce

Çalışan demir pas tutmaz

Tahir Kayseri

Ahmet Hocanın da yazdığı gibi duygusal patlamanın önlenmesinde en iyisi evde kal ve spor yap. Güzel bir konu işlediğin için yazını ilgi ve alaka ile okudum.Teşekkürler Ahmet Hoca.Yazılarını yeni konularda bekliyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23