• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

İslami Dayanışma Oyunları ve çelişkiler!

27 Aralık 2019
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Sporun zirvesidir olimpiyatlar. Olimpiyatları halkalarının her biri kıtaları temsil ediyor denilmekte. Olimpiyatlar gibi, Dünya ve Avrupa ülkeleri sportif şampiyonalarında spor aracılığı ile bir araya gelen ülkeler, temsil ettiği sporcularla bir nevi gücünü sergileme imkânı bulurlar. İyi niyetle bakıldığında, spor araç, dil-din-ırk ayırt etmeksizin sporcuların birlikteliği ise amaç niteliği taşır. Kişisel menfaatler (mevki-makam v.s.) bir kenara bırakılıp, işin aslına değinildiğinde, iyi niyet taşımayan anlayış tetiklemesiyle, spor vasıtasıyla elde edilecek ‘menfaat’ devreye sokularak, güç birliği oluşturmaya çalışılmıştır. Irkçılık, doping, şike gibi iyi niyetten uzak ve sporun tanımıyla bağdaşmayan unsurlar, gün geçmiyor ki ülkeler açısından güç unsuru oluşturmasın! Her defasında gündem olmasına rağmen, batıl anlayışın hakim olduğu lobiye takılan ve Türkiye’ye verilmeyen olimpiyatlar, doping gerekçe gösterilerek, 2020 Olimpiyatlarından saf dışı bırakılan Rusya, buna birer örnek…

Sahi, İslami Dayanışma Oyunlarında neler oluyor? İyi niyetle yola çıkılmasına rağmen, fakat ismi (İslam) ile bağdaşmayan bir içerik, endişeden de öte, İslam esaslarıyla çelişen uygulamalar yok mu? Uluslararası spor organizasyonu emsallerinden bir farkının yansıması olarak umut saçan, icraatına baktığımızda ise, çelişkilerle dolu bir spor aktivitesi değil mi; İslami Dayanışma Oyunları. Ne demek kadının güreşmesi veya malum kıyafetlerle jimnastik veya halter yapması? İslam’da var mı kadının mayo ile voleybol oynaması veya farklı branşlarda yarışması. Açın arama motoru Google’ı (tanımında internet araması, bilgi dağıtımı Amerikan şirketi diye geçiyor), yazın ‘kadın sporcular ve İslam oyunları’, karşınıza çıkacak resimlerden hayâ duyup ‘Edep ya hû’ diyeceğinizden, emin olabilirsiniz!..

Ağustos 2019 tarihinde ‘Beden mahremiyeti ve spor’ başlığıyla yazımızda şu ifadelerimiz yer aldı; “Faiz diyor, işleyen biziz. Edep ve hayâ diyor, uzak kalan yine biziz. Örtünme diyor, çocuklarımızı kendi ellerimizle soyunduran ve ‘spor’ adı altında toplumun huzuruna çıkaran yine biziz. Çünkü mevki, makam ve para nefsimize hoş geldiği ve bizi teslim aldığı için, inandığımızı yaşamadığımız için, günahları sıradanlaştırıp, yaşadığımız gibi inanmaya başlıyoruz…” Yine ‘İslami oyunlarda mayolu, taytlı sporcular’ başlıklı yazımızda (Mayıs 2017) şu ifadeler yer aldı; ‘Azerbaycan’da başlayan Adı 4. İslami Dayanışma Oyunları olan sportif müsabakalarda, İslami esaslara göre yapılması gerekmez mi? Oyunlarda yer alan branşlara ve ‘milli’ sporcularımıza reva görülen kıyafetlere bakıldığında nasıl bir ‘rezalete’ imza atılacağını tahmin edersiniz. Kıyafetle birlikte bayanları güreş, halter gibi ağır branşlarda yarıştırmaya ne dersiniz? Arzu ederseniz, bunlardan sadece birisini, bayan güreşini düşüncelerimizi paylaşalım da, ölçüsüzlük, çirkinlikte nereden nereye gelindiğini, oyunlar diye ‘İslami’ açıdan vicdanlarımızı nasıl yaraladıklarını gözler önüne serelim!..’ 

İslami Dayanışma Oyunları. İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Dayanışma Spor Federasyonu tarafından 4 yılda bir gerçekleştiren organizasyonun 5.’si 2021’de Konya’da yapılacak(mış). Geçmiş yıllardaki uygulamalarına bakıldığında, İslam’ın emrettiği kılık ve kıyafetle, ahlak ve tavırla bağdaşmadığı spor branşlarını görmek mümkün! İslam adı altında gerçekleştirilen sportif Organizasyon ‘İslam’a şu katkı sağlar!’ diyen çıkmayacaktır. Tüm bu saydıklarımız/anlattıklarımız ışığında ‘Konya’mız bu önemli Organizasyona ev sahipliğine layık’ veya ‘Konya’ya çok yakışacak!’ diyorsanız, biz de ‘Ne kendinizin, ne Konya’mızın, ne de ‘İslam’ın adını bu ‘oyuna’ karıştırmazsanız iyi olur deriz!.. 

Eğer önceki yıllarda uygulamalardan farklı bir fotoğraf verilecek ise.. Onu da görelim deriz.. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Kuran merkezli tarikarsız, meshep siz, uydurma hadis siz sadece kurana dayalı ben ekseni olmayan evet sadece Kurana dayalı birlik kurtuluştur.

Mustafa

NEDEN KURANI OKUMALIYIZ. KİMSEYE MUHTAÇ OLMAMAK İÇİN. KURANIN ACIK OLMASININ SEBEBİ BAŞKALARINA KULLUK ETMEMEK İŞTE AYET. 1 - Elif-Lâm-Râ. Bu öyle bir kitaptır ki, âyetleri muhkem kılınmış, sonra da herşeydenn haberdar olan hikmet sahibi Allah tarafından âyetleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır. 2 - (Şöyle ki:) Allah'dan başkasına kulluk etmeyin. Ben size O'nun tarafından müjde vermek ve uyarmak için gönderilmiş gerçek bir peygamberim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23