• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

İBB Spor İstanbul’da ‘gazi’ ve ‘liyakatlilerin’ işine son!

21 Ocak 2022
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Sporun sevk ve idaresi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi Spor İstanbul’da yaşananlar, endişe edici boyutlara ulaştı. Türkiye’nin en büyük spor şirketindençıkarılan çalışan sayısı 300’e yaklaştı, gün geçmiyor ki yeni çalışan mağduriyeti yaşanmasın.  Sözleşmeleri tek taraflı feshedilerek, işlerine son verilen personelin bilgi, donanım ve tecrübesine baktığımızda, İBB’nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki kurumda yaşatılan mağduriyet, kör ve sağır olunmayacak kadar önemli. Kamuoyunun bilgilenmesi, daha fazla çalışan mağduriyeti yaşanmaması için, İBB’ye bağlı İ.Renay Onur’un Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Spor İstanbul’da işten çıkarma sürecini, bizzat mağduriyet yaşayanlardan dinledik…

Cengiz Özdemir (15 Temmuz Gazisi İBB Spor İstanbul Mağduru); “15 Temmuz Gazisi olmam nedeniyle, hiçbir gerekçe gösterilmeden kapının önüne kondum. ‘Ben gazi olmamdan dolayı mı atıldım?’ diye sorduğumda, hiçbir cevap veremediler. Devletim için kurşun yedim, sen beni kapının önüne koydun, devletime kurşun sıkanları da içeri alıyorsun…”

Rasim Yağır (İBB Spor İstanbul Mağduru);Spor İstanbul’da yaklaşık 20 yıldır, yöneticilik görevlerinde bulundum. Bir suç mu işledik, bir hata mı yaptık, işimizle ilgili bir yetersizlik mi vardı gibisinden soruları kendilerine sorduğumuzda, herhangi bir cevap alamadık. Kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanının ‘Kimseyi işten çıkarmayacağız’ sözünü hatırlattım. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. Bu arkadaşlarımız bizim dünya görüşümüze değil, işimize bakmaları gerekirdi…” 

Mustafa Düdükçü (İBB Spor İstanbul Mağduru); “1999 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünde okurken, Spor İstanbul’da çalışmaya başladım. 2020 Ocak ayında Spor İstanbul’dan işten atıldık. Bu şirkette 9 yıl antrenörlük ve 11 yılda idarecilik yaptık. Ne bir tutanak ve uyarı benzeri bir durum yaşamadık, alnımız ak. Niçin çıkarıldık diye sorduğumuz da ‘Yönetimin aldığı karar’ diyorlar. İşten çıkarılmak psikolojik, maddi ve manevi birçok olumsuz yansımaları olabiliyor. Elhamdülillah, iman ettik. Rabbim bizim ve tüm arkadaşların imanını kuvvetlendirsin. Bu süreci atlatabilmek adına, duamız böyle oldu

Cengiz Biçer (İBB Spor İstanbul Mağduru); “Son 15 yıldır da tesis yöneticisi yardımcısı ve tesis yöneticisi olarak çalışan, toplam 25 sene çalışmış emekçi, bir kardeşinizim. Tesis yöneticisi görevindeyken, bana mobing (yıldırma) uygulamak için, önce Halı Saha Personeli, sonrasında evime 50 km mesafede görev verdiler. Yeni görev yerime başlayalı 10 gün olmadan, halı saha birimini kapatarak temizlik personeli kadrosuna alacaklarını söylediler. ‘Sayın Genel Müdürüm (İ.Renay Onur) buraya daha on gün önce siz verdiniz ve nasıl verildiğini de siz biliyorsunuz. Nasıl böyle bir şey olur’ diye sorduğumda, bu sefer ‘Beni tehdit ediyorsunuz’ dedi. Ekmeğimize, işimize sahip çıkmak, karşı taraftan bir tehdit gibi algılandı. Yeni yıla iş akdimiz tek taraflı feshedilerek girdik. Çok şükür başımız dik. Kesinlikle bir namussuzluğumuz, hırsızlığımız olmadı. Gece gündüz işimizde çalıştık…

Mahmut Çakıroğlu (İBB Spor İstanbul Mağduru); “Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olduk. 2006 yılında Eğitmen olarak Spor İstanbul’da göreve başladık. Tesis İşletme Amiri, Bölge Şefliği ve işten atılmadan evvel 3.5 yıl Eğitmen Koordinasyon Şefliği görevinde bulundum. 2020 Mart ayında iş akdimiz feshedildi. Yoğun bir tempoda görev yaptık. Spor İstanbul’u çok iyi yerlere taşıyan ciddi bilgi ve birikime sahip çalışanların, maalesef işine son verildi. Yüzlerce projede yer alan o kadrolara, ‘Sen git benim adamım gelsin’ anlayışıyla hareket ediyorlar…”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cengiz BİÇER

Elinize kaleminize sağlık çok güzel özetlemişsiniz.

M.Sslih Güveli

Allah kolaylık ve sabırlar versin inşallah Burada tabiki cambaz bak taktiği ile magduriyetler oluşturuluyor. Nu da bir imtihan olduğuna göre, tevekkül, tefekkür cihetinde , legal olarak hak arama mücadelesinin devamı olmalı. Lâkin karşı cenah ile, mütedeyyin cenah arasındaki en önemli fark; Bunlar kendileri haksız da olsa, algı ve medyatik olmayı ve devamlı konuyu gündemde tutarak, kamuoyu oluşturmayı başarıyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23