• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Engelsiz hayatın kilometre taşları…

18 Mart 2018
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Sporun ‘özünü’ yakaladığımız da hayatın kalitesi, ebedi hayata yatırım erişimini de sağladık demektir, inşallah. Buna sadece bir örnek ‘Sağlığın önem taşıdığı yerde, sportif derece ve madalyanın ne hükmü olabilir ki!’ anlayışı. Gelinmesi gereken en son aşamadır, kişi adının ‘sporcu’ olarak anılması. Hareket, egzersiz, bedenin eğitilmesi ve diğer tanımlar. Yaşanan hayatın kaliteli hale getirmek değil midir, üzerinde düşülmesi/yapılması gereken tüm hesaplar. Tüm bunların içinde yer alır, bir uzvu eksik olan (halk diliyle engelli) kardeşlerimiz…

‘İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN’ 

Düne kadar sokağa çıkmasına dahi, ‘hayâ’ duyulan bu kardeşlerimiz, bugün onları anlamayanların ‘cehalet’ kurbanı olarak adlandırıyor ise, sürecin yararlı bir şekilde, nakış nakış işlenmesi manasına geliyor. Kör, sağır, sakat, algılama gücü zayıf vasfındaki bireylerin hayatın içinde yer alıyor, yaptıklarıyla övünülüp örnek birer birey olarak gösteriliyor ise, bunun bir tek sırrı olabilir; kişinin azmi ve ona tanınan fırsat/imkânlar. Bir umudun, binbir umut olarak yeşerdiği yerde, daha büyük kazanım ne olabilir ki? Şeyh Edebali hazretleri, damadı Osman Gazi’ye ne buyuruyor; ‘Şunu unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ Hakk’ın yanında olmayanın, yaratılmışların en değerlisi insanın yanında olma şansı olamayacağına göre, işte burada halka/bireye yapılan yatırımın önemini ortaya çıkıyor…

HİKMET DE ÇOK, DERSLER DE…

Devlet, hükümet, yerel veya merkezi yönetim. Kim, hangi kurum veya kuruluş olursa olsun, temel gaye değil midir, toplumun oluşturan bireyler/vatandaşların yanında olabilmek. Bakın ‘engelli’ birey dediği yerde, neye göre, kime göre ‘engelli’ sorusu karşımıza çıkıyor. O ‘özel’, dezavantajlı olarak gözüken bireylerin elde ettikleri başarılar, herhangi bir uzvu eksik olmayan insanlara örnek gösterilmektedir. Sadece bir örnekte, ulusal veya uluslararası yarışmalarda (buna Olimpiyatlar/Paralimpik Oyunlar dahil) elde edilen başarılarda görmek mümkün. Bu başarılar öylesine fazla ve anlamlı ki, elde ettikleri başarılarla ülkemize ‘onur’ yaşatan her bir kahramanın hayatı belgesel olduğu gibi, başarı hikâyelerinin içerisinde yer aldığı dergiler çıkabiliyor. Bugün bizlerin yazımıza örnek olduğu gibi, birçok yazıya konu olabilmektedirler. Her defasında değinmiyor muyuz ‘Daha iyisi daha iyisi diye…’ Bunlar o ‘iyiyi’ başarıyor, daha iyisi konusunda tüm ‘engelleri’ tek tek aşarak, kamuoyunun ilgi ve takdirini kazanıyor…

GAZİANTEP BELEDİYESİ VE 

TEKERLEKLİ SANDALYE

Bugünkü yazımızın içeriğinde ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşatsın’ sözünü hatırlarken, bu hususta ‘uygulamaya’ kim geçecek? ‘…Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ (Mâide-32) ayet ışığında, herkes bulunduğu durum itibariyle, yapacağı görev ve sorumluklar ‘mutlaka’ vardır. ‘Kimlere, ne tür sorumluklar düşer?’ sorusuna cevap ararken, Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin, antrenmanları yapıp, maçlarını oynayabilmeleri için Tekerlekli Basketbol Takımına salon tahsis etmesi haberi gözümüze ilişti.  Yaptırım ve yatırımın önemi, Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’in, daha önceki hükümet dönemlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurucusu olması mutlaka etkili olmuştur. Bir kardeşimizin dost sohbetinde, iyi niyetle ‘Herkes hayatında bir yıl kör, bir yıl sağır, bir yıl sakat olma imkânı olabilse…’ tavsiyesi, tıpkı evinin damından düşen Nasrettin Hocanın, kendisine yardım için koşanlara ‘bana düşen birisini getirin…’ tavsiyesiyle benzerlik göstermektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’in ‘Engelsiz Kent Gaziantep’ projesi, tüm merkezi ve yerel yönetimlere örnek olmasını temenni ediyoruz...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23