• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Engellilerde sporun gücü!..

31 Ekim 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Her alanda olduğu gibi, sporun etkileşim alanını engellilerde de görmek mümkün. Her özel gereksinimli (engelli) bireyin, yapacağı mutlaka bir spor branşı olduğu tezinden yola çıkıldığında, hareket ve egzersiz (spor) ile engellerin nasıl açılabileceğini birçok örneklerinden rastlamak mümkün. Spora başlangıç süreciyle birlikte, bireyler üzerinde nasıl etkileşim gösterdiğini, aynı şekilde çok sayıda ki örnek görmekteyiz. Bugün, Anadolu Ajansında (aa) yer alan o örneklerden sadece ikisini paylaşmak istiyoruz. Her zaman olduğu gibi makam ve mevki sahiplerinin örnek alması ve gerçekleştirdikleri proje uygulamalarında daha çok özel gereksinimli (engelli) bireye ulaşılmasını temenni ve dua ediyoruz…

TERÖR BACAĞINI ALDI AMA 

YÜREĞİYLE DİMDİK AYAKTA…

Pendik Belediyesi Ampute Futbol Takımı oyuncusu Deniz Kılıç, yaşama bağlılığı ve başarılarıyla örnek oluyor. Kılıç, 22 yıl önce Irak'ın kuzeyinde gazi olduğunu, hayata tutunmak için ampute futbolla tanıştığını ve 2003'ten bu yana bu sporu yaptığını anlattı.Ampute Futbol Türkiye Kupası maçlarının Diyarbakır'da oynanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Kılıç, kente bir ampute takımının çok yakışacağını belirterek, "Diyarbakır'da gazi ve engelli kardeşlerimiz mutlaka vardır. Bir yerden başlamak gerekiyor. Buralardayız gelip görsünler bizi. Spor engel tanımaz. Onlar da ipin ucundan tutarsa herkes yardımcı olur. Burada güzel olur diye düşünüyorum. Hayat devam ediyor ve hayattan kopmamak gerekiyor. Ayağımızı, kolumuzu ve gözümüzü kaybediyoruz. Ama yaşamaya devam ediyoruz. Yaşama sevincinin olması lazım. 'İnsanlar ayağını kaybetti' diye çekip köşede oturamaz. Oturmamak da gerekiyor. Bir şekilde hayat mücadelesine ve yaşamaya devam etmeleri gerekiyor. Burada köşesine çekilmiş insanlar varsa bizi görmelerini istiyoruz. Ayrıca milli takımın başarılarına baksınlar" dedi…

SAVAŞ MAĞDURU 

OTURARAK VOLEYBOLCUMUZ  

İbrahim İdan. 2015 yılında Suriye’deki iç savaşta Esed’e bağlı uçaklar tarafından evleri bombalanması sonucu sol bacağı kopan ve Gaziantep’e göç etmek zorunda kalan 17 yaşındaki genç.  Savaş mağduru genç, iki yıl tedavisinin ardından oturarak Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü’nde voleybol branşına başladı. Kısa sürede önemli yol kat eden genç, babaannesinin Türk olmasından dolayı Türk vatandaşlığına geçerek, Oturarak Voleybol Milli Takımına kadar yükselme başarısı gösterdi. Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ay-yıldızlı takımın başarısı için ter akıtan İbrahim İdan, iki maçta 5 sayılık katkı sağladı. Ülkemizde yeni bir spor dalı olan oturarak voleybol branşında Milli Takım düzeyinde 16 takım arasında 9’uncu sırada tamamlayıp 2023 Avrupa Şampiyonasına direkt katılma hakkı elde etme sevinci yaşandı. İlk Avrupa Şampiyonası heyecanını 2019 yılında yaşayan İbrahin İdan, milli takım kariyerine en genç oyuncu olarak kariyerine bir organizasyon daha ekledi. Henüz 11 yaşındayken yaşadığı olayın acısını üzerinden atamadığını aktaran İbrahim İdan, zorlu bir süreç geçirdiğini, sokaklarda koşup oynayacağı dönemde aylarca hastanede kaldığını dile getirdi. Suriye'deki acı günleri Türkiye'de unutmaya çalıştığını vurgulayan İbrahim İdan, okula gitmek istemesi üzerine tanıştığı bir arkadaşının tavsiyesiyle voleybola başladığını kaydetti. İbrahim İdan, dört yıldır oynadığı voleybolla yeniden hayata bağlandığını belirterek, "Milli takıma seçilmek çok gurur verici. Çok mutluyum. Şimdi milli takımın başarısına katkı sunmak için çaba gösteriyorum. Herkesin giymek istediği milli takım formasıyla milli takımda her zaman oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Hayata pozitif bakmanın önemine vurgu yapan Oturarak Voleybol Milli Takım Oyuncusu İbrahim İdan, "Sadece istemek ve azmetmek gerekiyor. Engelliler evde oturmasınlar, dışarıya çıksınlar, hayatı görsünler. Hayat çok güzel" değerlendirmesinde bulundu…

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Coach Okur

Her zaman olduğu gibi makam ve mevki sahiplerinin örnek alması ve gerçekleştirdikleri proje uygulamalarında daha çok özel gereksinimli (engelli) bireye ulaşılmasını temenni ve dua ediyoruz…
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23