• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Engelini yenip, antrenör olanlar!..

05 Temmuz 2020
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

İstemek ve çalışmanın, her türlü engelin üstesinden gelinebileceğini bizlere göstermeye devam ediyor, özel gereksinimli (engelli) bireyler. ‘Protez bacaklı, profesyonel antrenör’ başlıklı yazımızı 2016 yılında kaleme almışız. Geride kalan zaman içerisinde, başarılarıyla gündem olan sporcuların yanı sıra, sosyal hayata katılımla başlayıp, üniversite eğitimleriyle devam ederek, her biri başarılı sporcu olmanın yanı sıra başarılı birer antrenör olma yolunda önemli yol kat ettiklerini görmekteyiz. Sıradan olmayan bu değişimlerin temel kaynağını özel gereksinimli bireyleri kendilerine olan inançları ve toplumun ise onları içimizden/kendimizden birileri olarak görmek ve onlara yeterli desteğin-imkânın sağlanması. Bu şekilde ‘Onlar başardı, sizler de başarabilirsiniz’ anlayışıyla, daha çok bireyi hareket ve egzersiz (spor) ile tedavi (rehabilite) olmaları ve sosyalleşmelerine vesile olmaları sağlanacaktır. Anlaşılmak için, Nasrettin hocamızın ‘Damdan düşeni bana getirin’ sözünden ders çıkarmanın ötesinde, uygulamaya koyulmanın önemini anlamamamız gerekiyor…

‘Keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner’ sözü, ‘tarih tekerrürden ibarettir’ sözünü tasdikler nitelikte. Öyle ise geçmiş, geleceğin aynası, zamanın bizi sürüklediği yeri görebilmek için yaşanılanlardan ibret alıp, dersler çıkarmamız lazım. Unutmamak için ise, varlığını/yapılanların bilgisini günümüze taşımak gerekiyor. ‘Protez bacaklı, profesyonel antrenör’ başlıklı o yazımızdan detaylarından bir paragraf;  “Yaşamak için hayatla barışık olmayı bilen Baybora Özdemir, futbol oynamaya devam eder. Spor tutkusu ve o yoldaki azim ve kararlığıyla spor eğitiminin bilimsel basamağı olan üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu bitirerek, profesyonel antrenörlük sürecine girer. 2009 yılından başladığı antrenörlüğü, şimdi Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor’da altyapı antrenörlüğü yaparak sürdürüyor... Özdemir’in Anadolu ajansına verdiği röportajdaki sözleri oldukça manidar; ‘Yılmamamız, savaşı bırakmamamız gerekiyor. Örneğin ben okulu futbol antrenörü olmak için seçtim. Üniversiteyi bitirdiğim için UEFA B lisansı kursuna gidebilme hakkı kazandım. 2009 yılında UEFA B lisansı güncelleme kursunu başarıyla bitirdim. Daha sonra da Alanyaspor altyapısında çalışmaya başladım.’ Baybora Özdemir’in daha çocuk yaşta geçirdiği kaza, hayata barışık olma süreci ve elde edilen başarı. Evet, hayatla mücadele, nefsimizle savaşı bırakmama adına Özdemir’in verdiği mesaj oldukça önemli. Rabbim bizleri kendisine sadık kul olma adına, yaşadıklarımız ve şahit olduğumuz her olaydan ders çıkarmayı nasip eylesin. Amin...”

Tıpkı Barbaros Özdemir gibi, sporun içerisinden gelen özel gereksinimli (engelli) bireylerin, aktif sporculuğu sonucunda hayatlarını antrenör olarak devam ettirmek isteyen sporcuları görmekteyiz. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında derece yapma başarısı gösteren Bedensel Engelli Nergiz Altıntaş, 16 yaşında geçirdiği rahatsızlıktan sonra, yürüyemediği ve hayatının değiştirdiğini söylüyor. Can sıkıntısı için başladığı masa tenisi branşı ise hayatının dönüm noktası olmuş, başarısında inanmak ve aile desteğinin önemli rol oynadığını söylemiş. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun Altıntaş, bu sporda başarılı sporcular yetiştirmeyi, en büyük hedef olarak görüyor. Başarı serüvenine bakar mısınız! Hasta yatağından, madalya kürsüsüne. Sporculuk hayatındaki anlamlı-mutlu sürecini başkalarına yaşatmak adına, antrenör ve yönetici olarak devam etme arzusunda olanlar. Bu ve buna benzer tablolar karşısında bizler de, bir umudu, binbir umuda dönüştüren ve yaşadığı her güzel anı, başkalarına da yaşatmak isteyenleri tebrik ediyoruz…    

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Operasyon şike

Ahmet bey 3 temmuz da fetullahçı terör örgütü tarafından fenerbahçeye kurulan kumpas davasinin görüldüğü duruşma vardı. Bir-tek yazi yazmadınız neden. Siz fenerbahce mi yoksa fetullahçı terör örgütünün yanindamisiniz .

Engelini yenip, antrenör olanlar!..

Engeline çengeline bakmayıp ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23