• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Biz bitti demeden biten Avrupa Şampiyonası!..

23 Haziran 2021
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2020) grup aşamasında veda eden A Milli Takım, yurda döndü. 5. kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçlarında ‘sıfır’ çeken Millilerin durumunu garipsemedik dersek yeridir. Geçmişin iz düşümün bir durum söz konusu olduğu için, ‘Araba devrilince yol gösteren çok olur’ atasözünden nazire yapmamanın, yerli yerince bir yaklaşım olacağını söyleyebiliriz. 16. Avrupa Şampiyonasında A Grubunda sırasıyla İtalya’ya 3-0, Galler’e 2-0 ve İsviçre’ye 3-1 mağlup olan Milli Takımız bu sürecin farklı bir şekilde izah edebiliriz diye düşünürken, aklımıza geçmiş dönem yazılarımız yetişti. Bundan tam 16 yıl önce, yine bir İsviçre maçı sonrası kaleme aldığımız Milli takım için zaman değişmiş ama anlayışın değişmediğini görmekteyiz. İşte o yazımızdan bir kesit;

16 YIL ÖNCE NE İSE BUGÜN DE AYNI

“Türk futbolu, bulunduğu konum itibariyle son sınavını İsviçre önünde verdi. Rakibimiz karşısında zorlandığımızı apaçık herkes gördü. Peki, gerçekte neydi bunun sırrı? Bu sorunun cevabı, futbolumuzun içinde bulunduğu buhranlı durumun çözüm aşamasında karşılığı olacak. Olayların üzerine gidilmediği zaman, o vakit spordaki yozlaşma artarak devam edecektir. Bu tartışmaların bazılarını, gelin hep birlikte tartışmaya açıp, karşılığını bulmaya çalışalım. Fenerbahçe Spor Kulübü başkanının, yabancı futbolcu oynatma konusunu medya mensupları aracılığı ile tartışmaya açması, oldukça ilginç bir hal almıştı. Sayın Yıldırım bunu söylerken, neyi kastetmek istiyordu? Onun, ‘Süper Lig bize dar geliyor, artık Avrupa’da da başarılı olmak istiyoruz.’ şeklinde, ülke futbolunu ileri taşıma gayreti içinde olma isteğine karşı çıkanlar, bugün 2006 Dünya Kupası mücadelesinde İsviçre karşısında yaşadıklarımızla gözler önüne sermiştir….”

ANELKA’NIN GOLÜ VE TEMİZ LİG PANKARTI

“…Tüm bu olanlara hep birlikte ve ibretle, takip ve tanıklık ettik. Başkan Aziz Yıldırım isminin, gündeme gelmesi, sarı-lacivertlilerin tarihi rakipleri açısından birçok anlayışı da beraberi getiriyor. Ne derler o yakıştırmaya, topyekûn savaş (pardon) saldırı. Hafızanızı yokladığınızda, sarı-lacivertli ekibe karşı bir araya gelip, ortak hareket eden 1. Futbol Ligimizin diğer üç büyük diye lanse edilen (lig de şampiyonluk kazanan takımlar oldukları için, büyük ibaresi kullanılıyor) diğer takımlarımızdan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, çok değil 2-3 hafta önce açtıkları pankartlarla, temiz bir Lig istediklerini adeta haykırmışlardı. Neymiş efendim; Anelka’nın kafa ile değil de elle Konyaspor’a kaydettiği gol, resmen hakemlerin ikramıdır. Bu tür bir protestoların kimseye bir yarar sağlamayacağı gibi, bu tür bir eyleme başvuranların ancak içinde bulundukları kaos ortamını ‘kamufle’ yapmak, gündemlerini değiştirmek ve ülke futboluna zarar vermekten başka bir işe yarayamayacağı apaçık ortada…”

FUTBOL KALİTESİ VE YABANCI OYUNCU KONUSU

“…Artık yabancı futbolcu tartışmasını tekrar gündeme getirmenin, zaman kaybından başka bir işe yaramayacağı apaçık ortada. İsviçre oynadığımız karşılaşmalar, sadece Milli takımlar düzeyinde değil ülke futbolunun geleceği içinde önemli mesajlar vermiştir. Bunu algılamak çok basit, yeter ki kişisel menfaat ve fanatik taraftarlık kimliğimizi bir kenara bırakalım. Çünkü gelecek, ona hazırlıklı olanların anlayışı üzerinde imar edilmesini istiyoruz. Spor (futbol) amaç değil, sadece bir araç. Dileğimiz, kaybeden değil kazanan biz olalım. Çünkü ülkenin, özellikle bugünlerde buna çok ihtiyacı var.”

YABANCILAŞAN LİGİMİZ VE TAKIM OLAMAMANIN FATURASI

Geçmişi bugüne taşırken, gözümüz Anadolu Ajansı’nın 2020-2021 futbol sezonunu araştırma haberine ilişiyor. Ligimizde 358 yabancı 336 yerli oyuncunun görev aldığı, sahada görev alan futbolcuların oynama yüzdeleri ise 65.3’e karşılık 34.7’ye karşılık geldiğini görmekteyiz. Aynı şekilde, ligde atılan gollerin yüzde 72.4’ünü yabancı, yüzde 27.6’sı ise yabancılara ait. Tüm bu tablo, Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde neden galip gelemedik, oynadığımız üç maçta attığımız bir gole karşın neden sekiz gol yedik tartışmasına da cevap niteliğinde. Sözün özü; Avrupalılara karşı futbol altyapımızın zayıf olduğu, buna bağlı olarak takım olamadığımız için tüm bunları konuşuyoruz, vesselam…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dr.Cevdett

Ahmet kardeş, senin yazı Maranki ye de yazılmış. Sorunun özü: Her alanda olduğu gibi bu alanda da kalitenin dip yapması. Futbolcular parayı peşin almış. ''Nasılsa para hesapta, bir an önce turnuvadan ayrılıp tatilde o parayı yiyelim'' gibi bir oyun tarzı vardı sahada.

Beysefa Çetinkaya

Hocam, konu mentalite, disiplin konusu. Sadece sporda degil hemen her alanda biz uzun vadeli,disiplinli ve bilimsel çalışmayı sevmiyoruz. Yoksa kısa vadede düşünüp konuyu yabancı futbolcu sayısına indirgemiyelim. Bu ilimde, çalışmada,sporda, egitimde hep böyle.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23