• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Bayan Güreşi ve Formula 1…

02 Şubat 2018
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Gazetecilikteki temel anlayışımız ‘doğru’, dahası ‘hak’ bildiğimiz konularda görüşlerimizi bu satırlara yansıtmak. Toplumun milli ve manevi değerlerini rencide edecek her konuda, fikir beyan etmek boynumuzun borcu. Bayan güreşi konusuna getirdiğimiz eleştiride, bizi ilk hedefe koyan oda tv, sonuncusu ise mynet internet sitesi. Onların, hangi anlayışa hizmet ettiklerini bilmeyeniz yoktur. Hedef gösterme adına, tarafımıza yapılan eleştirilere el cevap, gazetemizin ‘www.yeniakit.com’ internet sitesinde ‘Yayınladığı erotik ve pornografik içerik sebebiyle, haberden çok hit kaygısı güden işbirlikçi internet sitesi kategorisinde yer alan Mynet…’ şeklinde başlayan haberle, karşılık verildi. Demek ki doğru yoldayız, elhamdülillah. Öyle ise durmak yok, Kur’an ve Sünnet ışığındaki yön vermeye çalıştığımız düşünce ve yaşam tarzımıza devam. İnşallah muvaffak oluruz. Yazdığımız ve yazacaklarımızın teminatı. Yaptıklarımızın doğruluğunu onaylayan binlerce okuyucu maillerinin en sonuncularından sadece bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyoruz; ‘Bizler milli ve manevi değerlere bağlı iffetli ve ahlaklı nesiller yetiştirmeye gayret ederken birileri de spor ya da sanat adıyla iffetsizliği ve hayasızlığı yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu da değişik bir  terördür…’ Şu soru da gelebilir akıllara; ‘Güreş gibi, bayanların ‘yapısı’ gereği yapmaması gereken spor branşlarına ne demeli? Atasözlerimiz hep dersliktir ama ‘Kızım sana diyorum, gelinim sen anla…’ sözü, bu soruya en çok uyan tarz olur, sanırım. Bugün, bayanların güreşmelerine niçin karşı çıkıyor isek aynı anlayışımız, bayanların performans sporu adı altında halter, atletizm, yüzme, voleybol, jimnastik, artistik buz pateni gibi branşlarda ‘yarıştırılmaları’ için de geçerli… 

FORMULA 1’DE ARTIK KADIN MODEL YOK

Kadınları güreştirmenin rezaletini ‘niçin yazma gerekliliği’ duyduğumuzu kaleme alırken, Anadolu Ajansından geçen ‘Yarış öncesi piste dizilen otomobillerin yanında duran kadın modeller, Grand Prix’de yer almayacak’ şeklinde başlayan ‘Formula-1’ haberi dikkatimizi çekti. Siz buna rastlantı mı dersiniz, yoksa tevafuk mu dersiniz! Formula 1 Pazarlama Müdürü Sean Bratches, konuya ilişkin ‘Formula 1’de on yıldır var olan bu gelenek, ne markamıza ne de günümüz toplumun değerlerine uyuyor. Bu uygulamanın, Formula 1 ve taraftarlarıyla ilgili bir yanı olduğuna da inanmıyoruz’ açıklama yapıyor. Haber, önemli bir tespitle şöyle tamamlanıyor; ‘1970’lerden bu yana herhangi bir kadın pilotun yarışmadığı Formula 1’de, Willams-Mercedes’in takım direktör yardımcısı Claire Williams dışında üst düzey bir kadın yönetici de bulunmuyor.’ Haber bitiyor, ama haberin içeriğinde o kadar önem taşıyan hususlar var ki. Tabii görebilen, duyabilen, algılayabilen için. 2018 sezonunda itibaren yapılacak olan Grand Prix’de birilerine göre ‘Grid Kızlar’ diye tanımlanan kadınların olmamasının en önemli nedeni ‘Gelenek’ ve ‘Toplumun Değerleriyle’ uyuşmaması. Sahi bu durum bizde olsa nasıl yorumlanacağını duyar gibiyim; ‘İrticacı, gerici…’ Sahi, kadınları Formula 1’de ‘gösteri’, ‘şov’… adına ne derseniz deyin, aracı olarak kullanan batılı anlayış, gafletten uyanıp (veya uyandırılıp), bugün yaptığı işin doğru olmadığı ve kadınların Formula 1’de bulunmalarına ‘yasak’ kararı alıyor. 1970 yılından bu yana, bir kadın pilotun Formula 1’de yer alamaması hususuna ne demeli? Kadının narin, nazik, zarif olmasından kaynaklanabilir mi? Yapacağı iş ile yapısının uyumlu olması gerekli, diyebilir miyiz? Tabii ki. Formula 1’de kadının yer almaması, yazımızın belli kısmında yer alan ‘Bugün, bayanların güreşmelerine niçin karşı çıkıyor isek, aynı anlayışımız, bayanların performans sporu adı altında halter, atletizm, yüzme, voleybol, jimnastik, artistik buz pateni gibi branşlarda yarıştırılmalarına karşıyız anlamındadır…’ görüşüyle bağlantı kurmamız, bizi yanıltmaz sanırım. Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.) Veda hutbesinde; ‘…Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim… Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir…’ buyuruyor. Allah’ın (cc) bizlere emaneti olan kadınlarımıza sahip çıkma, kadınlara yapılan her türlü haksızlığın karşısında olma düşünce ve gayretiyle, Cumamız mübarek olsun inşallah…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23