• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zorba Siyonist iyice kudurdu

Yeniakit Publisher
2015-04-06 07:52:36 - 2015-04-06 07:52:36
Zorba Siyonist iyice kudurdu

İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistin halkına yönelik zorbalık ve baskılar her geçen gün daha çok çekilmez hale geliyor. İsrail askerlerinin, Batı Yaka’da düzenlediği baskınlarda 1 Filistinli yaralandı, 9 Filistinli de gözaltına alındı. Yaklaşık 70 kişilik Yahudi yerleşimcinin dün sabah Mescid-i Aksa Külliyesi’ne girmesi gerginliğe neden oldu. Bu arada İsrail yönetiminin El Halil (İbrahim) Camii’ne 2 gün süreyle Müslümanların girişini yasaklaması tepkiye yol açtı.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Müslümanların içinde bulunduğu dağınıklıktan yararlanan ABD ve Batı beslemesi işgalci-terörist devlet İsrail’in işgal altında bulundurduğu Filistin topraklarındaki baskı ve zorbalıklar her geçen gün çekilmez hale geliyor.

MÜLTECİ KAMPINA BASKIN

Dün de  terörist İsrail askerlerinin Batı Yaka’nın çeşitli kentlerinde bazı evlere düzenlediği baskınlarda “arandıkları” gerekçesiyle 9 Filistinli gözaltına alındı, 1 Filistinli yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askeri güçleri  dün sabah saatlerinde Beytullahim yakınlarındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek 2 Filistinliyi gözaltına aldı. Baskına tepki gösteren Filistinli gençlere İsrail askerlerinin gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi üzerine, gerçek merminin isabet ettiği 1 Filistinli yaralandı, onlarca kişi ise atılan gazdan etkilenerek zor anlar yaşadı. İsrail askerleri, Batı Yaka’nın El-Halil kentinde 3, Nablus’ta 3 ve Tulkerem’de de 1 kişiyi evlerine düzenlediği benzer baskınlarla gözaltına aldı.

ZORLA MESCİD-İ AKSA KÜLLİYESİ'NE GİRDİLER

Bir grup Yahudi yerleşimcinin ise , Mescid-i Aksa Külliyesi’ne girmesi gerginliğe yol açtı. Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 70 Yahudi yerleşimci, dün sabah Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı. Bu duruma tepki gösteren Mescitteki Müslümanlar da tekbir getirdi” dedi. Yahudi yerleşimcilerin “provokatif bir şekilde Mescid-i Aksa avlusunda tavaf yaptığını” ifade eden Kesvani, “Müslümanların baskın esnasında yerleşimcilere saldırdığı” yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

EL HALİL CAMİİ KAPATILDI

işgal yönetimi, Yahudilerin Hamursuz Bayramı nedeniyle El Halil (İbrahim) Camii’ne ise 2 gün süreyle Müslümanların girişini yasakladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23