• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
12
Yeniakit Publisher
 Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

2017-02-25 21:19:25
Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Tavayı fazla doldurmak - Tavanın çok kalabalık olması etinizin haşlanmasına sebep olur.

#1
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Yapışmaz tava kullanmak - Yapışmaz tavalar diğer tavalara göre daha az ısındığı için omlet ve pankek gibi yemekler için kullanılmalıdır. Et pişirmek için dökme demir tavaları tercih edin.

#2
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Makarnanın haşlama suyuna tuz atmamak - Makarna yapmanın temel kuralı haşlama suyuna tuz atmaktır. Makarnanız tuzsuz ise hiç bir sos lezzetini kurtarmayacaktır. 300 gram makarna için 1 kaşık tuz atmalısınız.

#3
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Zeytinyağıyla kızartma yapmak - Yüksek sıcaklıkta zeytinyağı besleyici değerini kaybeder ve yanmaya başlar. Bu da yemeğinizin lezzetini bozar. Zeytinyağını salatalarda, ayçiçek yağını kızartmalarda kullanın.

#4
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Bardakla ölçmek - Yemek yaparken genellikle malzemeleri bardak ölçüsüne göre kullanırız. Ancak bardaklarda kuru ve likit ürünlerin ölçüsü değişiklik gösterir. Daha profesyonel yemekler pişirmek istiyorsanız ölçme kabı kullanmalısınız.

#5
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Pişirmeden önce tavayı ısıtmamak - Sebze ve etlerinizin iyi pişmesini istiyorsanız tavanızı önceden iyice ısıtmanız gerekiyor.

#6
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Sarımsağı fazla pişirmek - Diğer sebzelere göre daha az su içeren sarımsak çok çabuk yanar ve yemeğinize kötü bir tat bırakır. Sarımsağı pişirme sürecinin sonunda yemeğinize eklemelisiniz ya da ekledikten 2-3 dakika sonra geri almalısınız.

#7
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Donmuş eti pişirmeye çalışmak - Etinizi pişirmeden önce birkaç saat oda sıcaklığında beklediğinden emin olmalısınız. Oda sıcaklığındaki et, daha iyi pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

#8
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Eti pişer pişmez yemek - Eti ocaktan aldıktan sonra 5 dakika bekletip yerseniz lezzetini daha iyi aldığınızı göreceksiniz.

#9
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Her şeyi buzdolabında saklamak - Domates, soğan, sarımsak, patates, kabak, patlıcan, kivi, mango gibi yiyecekler sıcakken daha lezzetlidir. Buzdolabına koyduğunuzda tazeliğini kaybederler.

#10
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Kızartırken sürekli çevirmek - Kızartırken sürekli çevirdiğinizde yiyecek kurur. Tavaya koyduktan sonra sabırlı olun ve çok fazla çevirmeyin.

#11
Foto - Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Yumurtayı fazla haşlamak - Yumurtada doğru rengi, dokuyu ve lezzeti yakalamak için daha az haşlamanız gerekiyor. Ayrıca yumurtayı fazla haşlarsanız sarısının etrafında demir sülfür halkası oluşacaktır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23