• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ünlü finans şirketi resmen duyurdu: Altın daha da yükselecek!

Yeniakit Publisher
2020-08-12 11:55:00 -
Ünlü finans şirketi resmen duyurdu: Altın daha da yükselecek!

Londra merkezli CrossBorder Capital, altın fiyatlarının reel faizlerden değil, küresel likiditedeki değişikliklerden yön bulduğunu belirterek, fiyatların daha da artabileceğini belirtti.

CrossBorder Capital Ltd., altın fiyatlarının büyük ölçüde küresel likiditeden yön bulduğunu ve fiyatların ons başına 3 bin doları görebileceğini kaydederek, metalin reel faizlerden güç aldığı yolundaki görüşlere karşı çıktı.

CrossBorder tarafından yayınlanan notta, "Bu varlık temel olarak, aşırı likiditenin altın fiyatlarını yukarı ittiği bir likidite olgusu," dendi ve "Bu durum, kağıt paranın altın için bir ikame haline gelmesinden dolayı anlam kazanır. Bu nedenle daha fazla kağıt para, kağıt para ile altın arasındaki kurun değer kaybetmesi anlamına gelir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Altın fiyatları, koronavirüs pandemisinin küresel ekonomiyi yerle bir etmesi ve buna bağlı olarak Fed dahil merkez bankalarının ve hükümetlerin daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki teşvikleri uygulamaya koyması ile birlikte bu yıl ons başına 2,000 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Barrick Gold Corp. CEO'su Mark Bristow, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yoğun pandemi desteklerinin altın için daha yüksek bir taban fiyat anlamına geldiğini söyledi. altındaki güçlü yükseliş, ABD'de reel faizlerin sıfır seviyesinin altına düşmesi ve birçok piyasa gözlemcisinin bu ikili arasındaki ters yönlü ilişkiyi işaret etmesi ile birlikte gerçekleşmişti.

Salomon Bros'un eski Araştırma Direktörü Michael Howell'ın kurduğu danışmanlık şirketi CrossBorder, "Likidite ve altın arasındaki ilişki istatistiksel olarak güçlü ve basit olarak, dolar likiditesinde yüzde 10'luk artışın, üç ay kadar bir süre sonra, altın fiyatlarının seviyesinde yüzde 12'lik bir değişikliğe yol açtığını işaret ediyor," dedi ve "Altın, çoğu kimsenin düşündüğünün tersine reel faizlerden yön bulmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

"3 bin dolar seviyesine çıkabilir"

BloombergHT'nin haberine göre, Londra merkezli CrossBorder, "Likiditeye ek olarak, altın ayrıca daha hafif ölçekte de olsa, dört faktör ile de şekilleniyor; gelecekteki enflasyon, yatırımcıların risk iştahı, Fed'in rolü ve gelişen piyasalardan sermaye kaçışı" dedi ve "Reel faizler muhtemelen piyasada kullanışlı bir gösterge ve çapraz doğrulama olarak kalmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CrossBorder, "Likidite halihazırda daha önce görülmemiş büyüklükteki yıllık büyüme oranlarıyla artıyor ve bu geçmiş dönemler enflasyonist olarak kanıtlandı" dedi ve "Dönemsel faktörlerin bu daha hızlı likidite trendinin üzerine bir yüzde 15 daha ekleyeceğini hesapladık ve bu durum altının 2021'in sonlarına doğru 3 bin dolar seviyesini görmesine yol açabilir" görüşünü savundu.

Spot altın Salı günü ons başına 2.008.92 dolar civarında işlem görüyordu ve bu yıl yaklaşık yüzde 30 değer kazandı. Metal geçen hafta 2,075.47 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

 piyasayı yükseltmek için ... yapmayın

Tr.

Rusyanın açıkladığı aşı olayına bağlı bir düşme ise bu sadece yanılsama olur.Rusya 12 ay 500 bin doz üretecek ise bu başka yerde üretilmez yada karaborsa fahiş fiyatlardan satılırsa o zaman asıl kıyamet başlar.Zaten yılbaşına kadar 2500 usd/ons fiyat bekleniyor,sonraki süreçte 3000 dolar/ons bekleniyor.Bu piyasayı şişiren karşılıksız dolar basımının sonucudur.Oldu adam matbaada kağıda 100 usd bassın,sonra o kağıtlarla gelsin benden telefon,araba,hammadde,elbise alsın... "Ne âlâ muallâ".....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23