• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UEFA: İstanbul'daki saldırı sonrası EURO 2016'da saygı duruşu yapılmayacak

Yeniakit Publisher
2016-06-29 17:17:00 - 2018-09-26 20:50:57
UEFA: İstanbul'daki saldırı sonrası EURO 2016'da saygı duruşu yapılmayacak

UEFA, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle EURO 2016'da saygı duruşu yapılamayacağını belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleşen terörist saldırının ardından Türkiye'de bir gün yas ilan edilirken, Fransa'da düzenlenen Avrupa şampiyonası'nda da bir dakikalık saygı duruşu yapılıp yapılmayacağına dair tartışmalar vardı. Zira geçen yıl Fransa'da yapılan saldırının ardından UEFA, bünyesindeki tüm organizasyonlarda maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve siyah bant takılmasını onaylamıştı.

SAYGI DURUŞU YAPILMAYACAK

Associated Press muhabiri Rob Harris'in verdiği bilgiye göre yarın ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında UEFA, İstanbul'daki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını belirtti.

UEFA'nın sunduğu gerekçe ise terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının ancak futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi durumunda mümkün olacağı belirtildi.

Kararın ardından sosyal medyadaki kullanıcılardan Türkiye'nin EURO 2016 katılımcılarından biri olduğu yönünde tepkiler verildi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23