• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye, Yunan'ı çıldırttı: Savaş şimdi değilse ne zaman?

Yeniakit Publisher
2019-12-06 10:59:00 -
Türkiye, Yunan'ı çıldırttı: Savaş şimdi değilse ne zaman?

Türkiye ile Libya arasında imzalanan tarihi mutabakat sonrası Yunanistan basını, Atina yönetimini topa tuttu. İki ülke arasındaki anlaşmanın, Yunanistan'ın bölgedeki gücünü felç ettiğini yazan Yunan basını, "Eğer Savaş şimdi olmayacaksa ne zaman olacak?" başlıkları attı.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Yunanistan'ın önde gelen haber sitelerinden 'pronews', manşete taşıdığı habere "Türkiye ve Libya'nın resmi anlaşmaları, Yunan kıta sahanlığını yok sayıyor. Eğer Savaş şimdi olmayacaksa ne zaman olacak?" başlığını attı.

Haberde Türkiye ve Libya arasında varılan anlaşmanın, Yunanistan açısından bölgedeki gücün felç edilmesi anlamını taşıdığı belirtiliyor.

Yine aynı site, neredeyse tüm manşetlerini Türkiye ile ilgili haberlere ayırdı.

Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatı

Anlaşma metnine göre, Libya ile Türkiye arasında 18.6 millik (29.9 km) bir sınır çizgisiyle kıta sahanlığı (KS) ve münhasır ekonomik bölge (MEB) sınırları belirlendi. Libya mutabakatı, Türkiye’nin KKTC ile 2011’de yaptığı Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Anlaşması’ndan sonra bölgede yaptığı ikinci deniz yetki sınırlandırma anlaşması. Ancak Türkiye, Akdeniz’de henüz MEB ilan etmedi. MEB sınırları balıkçılık sektörünü içerdiği için ilgili kurumlar arasında çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocasolak

Savaş ha, tabiki savaşacağız. Bütün HAKK’ı yenen sömürgeci batı ile savaşıyoruz zaten.

celil evciman

Palikarya kaşıntın tuttu gene.Akdenizde sardalya olduğun günleri çabuk unuttun.Kaldı ki o zamanlar kolu kanadı kırık Osmanlı sizi sardalya etmişti.Şimdi karşınızda ordusuyla dunya klasmanında ilk sıralarda olan bir Türk devletine kafa tutuyorsunuz.galiba sırtınız kaşınıyor...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23