Türkiye bir dev zirveye daha ev sahipliği yapacak! İslam ülkelerinin bakanları Türkiye'de toplanıyor
İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Devletlerinin Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanları İstanbul’daki zirvede biraraya gelip "evlilik müessesesini" ele alacak.

Orhan Aysezen Ankara Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansı 7-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ile gerçekleştirilecek. Toplantının Bakanlar Oturumu’na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık edecek.
İslam Ülkeleri İstanbul’da buluşacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımcılara hitap etmesi beklenen toplantıda üye ülkeler, sosyal kalkınmadan sorumlu bakanlar başkanlığındaki heyetlerle temsil edilecek. Toplantıya sosyal kalkınma alanında çalışmalar yapan uluslararası kuruluşlar ile İİT alt kuruluşları da katılacak. Gündemi İslam dünyası olmak üzere sosyal kalkınma alanında atılması gereken ortak adımlar oluşturacak.
Toplantının Bakanlar Oturumu 9 Aralık'ta yapılacak. İslam ülkeleri Sosyal Kalkınmadan sorumlu bakanlarının ilk kez bir araya geleceği toplantıya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık edecek.
İİT bünyesinde ilk kez düzenlenecek toplantının teması “Üye Ülkelerde Herkese Sosyal Eşitlik ve Refahın Sağlanması: Fırsatlar ve Zorluklar” olacak. Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı toplantı, İİT’nin kuruluşunun 50’nci yıldönümünde “Üye Ülkelerde Herkese Sosyal Eşitlik ve Refahın Sağlanması: Fırsatlar ve Zorluklar” temasıyla gerçekleştirilecek.
İstanbul Bildirgesi kabul edilecek
Üç gün sürecek konferansta, evlilik müessesesi, aile, çocuk, yaşlı ve dezavantajlı bireylerin refahı, sosyal güvenliğin iyileştirilmesi gibi sosyal kalkınmanın farklı yönlerine ilişkin konular değerlendirilecek. Konferansın sonunda İstanbul Bildirgesi’nin görüşülüp kabul edilmesi öngörülüyor.
Toplantının ev sahipliğini yapacak Bakan Selçuk, toplantı çerçevesinde ayrıca çok sayıda mevkidaşı ile görüşmeler gerçekleştirecek ve bazı ülkelerle işbirliği anlaşmaları da imzalayacak.