• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristlerin şeytani 'Türkiye' planı! Taciz ateşlerinin nedeni anlaşıldı

Yeniakit Publisher
2019-12-06 15:51:00 -
Teröristlerin şeytani 'Türkiye' planı! Taciz ateşlerinin nedeni anlaşıldı

Ateşkese rağmen PKK/YPG'li teröristlerin, Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarına taciz atışları gerçekleştirmesinin nedeni ortaya çıktı.

Barış Pınarı Harekatı ile büyük darbe alan terör örgütü PKK/YPG'nin, Hristiyanlar için önemli olan Khabur bölgesinin bulunduğu Tel Tamar kasabasından Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu unsurlarına zaman zaman taciz ateşi açarak, Mehmetçiğin söz konusu bölgeyi hedef alması için çaba harcadığı belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/YPG, Barış Pınarı Harekatı ile Suriye kuzeyindeki Resulayn ve Tel Abyad'ı teröristlerden arındıran TSK'ya yönelik yeni bir algı operasyonuna hazırlanıyor. Hristiyanlar için önemli olan Khabur bölgesinin bulunduğu Tel Tamar kasabasından TSK ve Suriye Milli Ordusu unsurlarına zaman zaman taciz ateşi açan teröristler, Mehmetçiğin söz konusu bölgeyi hedef alması için çaba harcıyor. Terör örgütü böylece, 'Türkiye ve sahadaki ortaklarının Hristiyanları hedef aldığı' algısını oluşturmayı amaçlıyor.

Dünya Aramiler Konseyi yetkilileri de bölgenin Hristiyanlar için önemine dikkat çekiyor. Turabdin bölgesinin merkezi konumundaki Midyat gibi Tel Tamar'daki Khabur bölgesinin Hristiyan toplulukları için aynı konumda olduğunu ifade eden yetkililer, Tel Tamar'daki Hristiyan nüfusunun büyük bölümünün önce DEAŞ, daha sonra ise terör örgütü PKK/YPG baskısı nedeniyle kaçtığını belirtiyor. Öte yandan Dünya Aramiler Konseyi'nin 23 Ağustos 2019'daki bildirisinde, YPG/PKK'lı teröristlerin genç Aramileri öldürdüğü, yaşlı Arami öğretmenleri de ölene kadar dövdükleri belirtilmiş, Ortodoks ve Katolik Hristiyan piskoposların evlerinde tehdit ve sindirme amacıyla silahla uyarı atışlarının yapıldığı aktarılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tuncay

Allah Tuzaklarini kendi başlarına çevirsininşaallah amin

abdrhman

bu sebeptenmi karşılık veremiyor ordumuz. o zaman işgal edin o bölgeyi. nedenide ortada.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23