• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör partisi HDP'den muhalefete seçim teklifi!

Yeniakit Publisher
2018-06-13 08:42:00 -
Terör partisi HDP'den muhalefete seçim teklifi!

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu hakkında açıklamalarda bulundu. Temelli, seçimlerin 2.tura kalması halinde muhalefet partilerinin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2'nci tura kalması durumunda muhalefetin ortak hareket etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Temelli, “Bir protokole ihtiyaç var. Teferruatta boğulmaya gerek yok. Ya Erdoğan rejimi ya demokrasi” diye konuştu.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhur İttifakı'nın, partilerini düşmanlaştırarak, ötekileştirerek, nefret söylemleriyle bir seçim stratejisi izlediğini savundu.

FETÖ ve PKK ağzıyla yayın yapan terörist sevici Cumhuriyet gazetesine konuşan HDP’li Temelli şu açıklamaları yaptı;

HDP’nin baraj sıkıntısı var mı?

"Olağan koşullarda bir seçime gitsek, adaylarımız propaganda sürecini değerlendirebilse, medya herkese eşit koşullarda ekranlarını ve sayfalarını açabilse, kamuda bize yönelik engeller çıkarılmasa HDP’nin baraj sorunu yok. HDP barajın çok çok üzerinde oy alabilecek bir parti. En kötü koşullarda - 1 Kasım’da - bile biz barajı geçtik. Bize yalnızca yüzde 10 seçim barajı uygulanmıyor, bunun üzerinde de bir baraj var. Medya kısıtlamaları, kamu çalışanları seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışıyor. Bütün bu sahada olup bitenler AKP içinmiş gibi hareket eden bir yapı var. En acısı da YSK bu seferberliğin içindedir. Sandık taşıma kararlarıyla bugün itibarıyla 200 bine yakın seçmeni etkileyecek bir durum var."

"25 HAZİRAN'DAN SONRA ORTAKLAŞMAYI SAĞLAMAMIZ LAZIM"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olası bir ikinci turda HDP’nin tavrının da belirleyici olacağı konuşuluyor. Sizce ikinci tur olacak mı? Olursa HDP’nin tavrı ne olur?

"Hem bizim yaptığımız çalışmalar hem de diğer çalışmalar ikinci turun olacağını gösteriyor. AKP’nin ve Erdoğan’ın da bize yönelik saldırılarını artırmasının nedeni seçimlerin ikinci tura kaldığını anlamasından kaynaklanıyor. Hatta Cumhur İttifakı’nda bile bir çözülmenin olduğunu görüyoruz. Af konusunda, parlamento aritmetiğine yönelik karşılıklı atışmaları görüyoruz. Dolayısıyla ikinci tur olacak. İkinci turda ne yapacağımızı 25 Haziran’da konuşmaya başlayacağız. Bugünden muhalefet partilerinin ikinci tura ilişkin konuşmaları Erdoğan’ın işine yarar. Bugün hepimizin yapacağı yüklenmek ve barajı yıkmaktır. İkinci tura güçlü bir şekilde kalmak, parlamento dağılımını AKP -MHP aleyhine şekillendirmemiz gerekir. Ancak o zaman muhalefetten kalan adayın eli güçlenir. İkinci tura kalan adayla ilgili şimdiden kimsenin kaygısı olmasın. Hem biz hem de diğer muhalefet “Tek adamdan ülke kurtulsun” diyor. Burada bir oydaşma gerçekleşmiş. 25 Haziran’dan sonra kalan aday üzerinde ortaklaşmayı sağlamamız lazım. Demirtaş’ın programı da HDP’nin programı da bir geçiş programıdır. Geçiş dönemi yerel demokrasiyle güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmektir. Bu konuda ortaklaşma sağlanıyorsa ikinci turda kaygılanmayı gerektirecek bir şey yoktur."

"BİR PROTOKOLE İHTİYACIMIZ VAR"

Olası bir ikinci turda ortaklaşmanın sağlanması için muhalefet partilerinin nasıl bir yöntem izlemesi gerekiyor? Sizin bu konuda yöntem öneriniz var mı?

"25 Haziran’dan sonra bu çok hızlı bir şekilde yapılabilir. Bu öneri, hem Demirtaş hem de bizim çağrımızda var. Bir protokole ihtiyaç var. Bu protokol çok hızlı sağlanabilir. Hiç teferruatta boğulmaya gerek yok. Ya Erdoğan rejimi ya demokrasi. Biz demokraside buluşacağımıza inanıyoruz. Nasıl bir demokrasi başlığının altını doldurmaya yönelik çağrı yapıyoruz. Diğer muhalefet partilerinde de bu yönde çalışmalar olduğunu biliyorum. Eşit yurttaşlık temelinde çalışmalar var. Artık herkes anadilinde eğitim konusunda bir konsensusu ortaya koydu. Eşit yurttaşlık, inançlar meselelerinde ortaklaşma ortaya kondu. Temel başlıkları belli bir protokol çok hızlı bir şekilde hayata geçirilebilir. Buna göre kabine şekillenebilir. Parlamento ve kabinenin nasıl çalışacağı belirlenebilir. Biz 18 ay ile 30 ay arasında bu sürecin tamamlanabileceğine inanıyoruz. Erdoğan bu ülkeye çok fazla zarar verdi. Ortada bir enkaz var. Ancak bu enkazı ancak biz kaldırabiliriz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23