• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör Devleti İsrail'de kırmızı bülten korkusu

Yeniakit Publisher
2014-05-29 10:19:00 -
Terör Devleti İsrail'de kırmızı bülten korkusu

Siyonist İsrail yönetimi Interpol’e bir mektup göndererek, Türkiye’de haklarında yakalama kararı çıkarılan komutanlar için kırmızı bülten çıkarılmamasını talep etti.

31 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine korsan İsrail askerlerinin yaptığı baskında 9 kişi şehid olmuştu.

İsrail’de yayınlanan The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre İsrail, İnterpol’e yaptığı başvuruda yakalama kararının siyasi nitelik taşıdığını ve bu yüzden talebin dikkate alınmaması gerektiğini iddia etti.

2010 yılında Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda, gıyabında yargılanan dört İsrail askeri için yakalama kararı çıkmıştı.

Davaya bakan mahkeme aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi için kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi. 

Kırmızı bülten için belgelerin İngilizce tercümesi yaptırılacak. 

MAVİ MARMARA KRİZİ

İHH (İnsani Yardım Vakfı) ve Özgür Gazze Hareketi'nin girişimiyle Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail donanması uluslararası sularda seyrederken 31 Mayıs 2010'da baskın düzenlemiş, baskın sırasında dokuz Türk vatandaşı şehit olmuştu.. 

Siyonist İsrail askeri yetkililerine gıyabında 28 Mayıs 2012'de İstanbul'da dava açılmıştı.

Mavi Marmara baskını, İsrail ile Türkiye'nin de arasını açmıştı. 

İki ülke daha sonra krizi aşmak için ABD'nin aracılığıyla görüşmeler yaptı.

Türkiye'nin bu görüşmelerde üç şartı vardı: Özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze`ye yönelik ablukanın kaldırılması. 

İsrail baskın için özür diledi. Ancak tazminat konusunda davanın düşürülmesi şartını koştu.

Ablukanın kaldırılması da şu ana kadar söz konusu olmadı. 

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23