• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tepki çeken Fethi Sekin anketi! 'Sorulmaması gerek'

Yeniakit Publisher
2020-02-19 16:52:00 - 2020-02-19 16:55:33
Tepki çeken Fethi Sekin anketi! 'Sorulmaması gerek'

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi hatlarında görevlendirilecek iki feribot için isim bulma çalışmalarına başladı. Belediyenin internet sitesinden yapılan ankette, vatandaşlara 'Haydi İzmir! Seçimini yap, yeni gemilerin isimlerini sen belirle’ çağrısı yapıldı. Şehit polis memuru Fethi Sekin ve 6 ismin yer aldığı ankete vatandaşlar tepki gösterdi. Çoğu kişi, vapurlara direk Fethi Sekin isminin verilmesini istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dahil ettiği 2 yeni feribotun isimleri hakkındaki tartışma devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden 2 yeni feribota isim vermek için başlattığı kampanya devam ediyor.

İZDENİZ’in filosuna dahil edilecek olan 2 yeni feribotun isminin belirlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden Haydi İzmir! Seçimini yap, yeni gemilerin isimlerini sen belirle’ kampanyası başlattı. 2 yeni feribotun isminin belirlenmesi için başlatılan kampanya 3 Mart’a kadar devam edecek.

Anket 7 isimle başladı

Ankette Barış 35, Kadifekale, Pagos, Fazıl Say, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu isimleri yer alırken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in itirazı üzerine İzmir Adliyesi’nde 5 Ocak 2017 tarihindeki terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin’in de ismi ankete eklendi. Böylece anket 7 isimle devam ederken, bazı vatandaşlar şehit Fethi Sekin’in ödüllendirilmesi gerektiğini ve bu ismin tartışmaya açılmadan vapura verilmesi gerektiğini savundu.

Fethi Sekin tartışması

İzmirli Güler Uluseri, “Vapura direkt olarak Fethi Sekin’in isminin verilmesini tercih ederdim. Bu konuyla ilgili anket yapılmasında büyük bir sakınca görmüyorum ama şahsi düşüncem, Fethi Sekin’in isminin verilmesidir” dedi.

İsim direk vapura verilmeli

İzmir’e misafir olarak gelen ve sık sık vapur kullandığını söyleyen Artur Saroyan ise, “İsimle ilgili kamuoyunun düşüncesine katılıyorum. Fethi Sekin’in adının ankete dahil olmasına gerek yok. Bu ismin direkt olarak vapura verilmesi gerekirdi. Bu durum çok büyük bir rahatsızlık uyandırmasa da vatandaşa sormaya gerek duymadan konulabilirdi ve ankete gerek yoktu” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Sorulmaması gerek"

Fethi Sekin’in ankete dahil edilmemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Nihat Yıldırım, “Bence hiç sorulmadan vapurun adı Fethi Sekin yapılmalıydı. Zübeyde Hanım ve Fethi Sekin isimleri vapurlar için uygun olur diye düşünüyorum. Bence bunun vatandaşa sorulmaması gerekiyor. Fethi Sekin ve ailesinin ödüllendirmesi gerekiyor. Sorulmaması gereken tek konulardan bir tanesi bu” dedi.

Tepkilere hak verdiğini söyleyen Zeki Şahin, “Vatandaşa sormaya gerek yok bence Fethi Sekin ismi bunun için uygundu. Fethi Sekin adliyede yaşanan olayda bizler için kendini feda etti. Fethi Sekin çok iyi tanıdığımız ve kişiliğinden şüphe duymadığımız bir şehidimizdir. Onun isminin yaşatılmasında büyük fayda var. Listede olan diğer isimlere de bir sözüm yok ama Fethi Sekin olması bana göre daha makbul. Vatandaşa sorulsa dahi sonuçların çok fazla yüzdeyle Fethi Sekin çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MUHAMMET 

HALKA SORUYORLAR İŞTE. HALK KİMİ SECERSE O OLCAK.NİYE GOCUNUYORSUNUZKİ. HALKIN İRADESİNİ KABUL ETMİYORMUSUNUZ YOKSA. :))

Settar Delibaş

Bu yiğidin ismini oylamaya tabi tutarsan izmirde yaşayan kripto rumlar bir şekilde engeller ve mason bi kuneğin ismini verirler gemilere. FETHİ SEKİN ve ÖMER HALİS DEMİR diye koyarsın biter gider lakin tunç soyer kederinden ölmesin sonra!?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23