• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyatik nedir? Nasıl geçer?

Yeniakit Publisher
2018-06-13 17:00:00 -
Siyatik nedir? Nasıl geçer?

Siyatik, vücumuzdaki en uzun sinirin adıdır. Leğen kemiğinden başlayarak kalçadan geçer ve her iki bacağa birden uzanır. Dizlere geldiğinde ise ikiye ayrılır. Siyatik siniri bacağın alt kısmındaki kasları kontrol etmeye yarar.

Siyatik ağrıları iki şekilde hissedilmektedir. Hafif olan siyatik ağrıları ve şiddetli olan siyatik ağrıları. Hafif olan ağrı kendini devamlı hissettirirken şiddetli olan ağrı ara ara gelir oldukça sancılıdır.

SİYATİĞİN BELİTİLERİ NEDİR?

Kalçada uyuşmalaroluşması siyatik belirtileri arasındadır.

Belden başlayıp topuğa kadar yayılan ağrılar görülebilir.

Aynı işi uzun saatler boyunca yaparsanız bacağın bütününde yoğun bir ağrı hissedersiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yürürken, ayaktayken ya da otururken bacağınızın üstünde sürekli bir ağrı olur.

SİYATİK AĞRILARI NASIL GEÇER?

Siyatiğin temel tedavi yöntemi yatak istirahatidir. Hasta, uzun süreli yatmalı, bacaklarını ve genel anlamda bedenini dinlendirmelidir.

Akupunktur tedavisi, siyatiğin iyileşme sürecini destekler niteliktedir. Bu nedenle hastaya yatak istirahati yanında akupunktur tedavisi de önerilir.

Siyatik ağrılarında bacak kaslarının güçsüzlüğü durumu doğar. Bu durum da hastayı zorlar. Kasları güçlendirmek adına B1 ve B2 vitamini enjeksiyon yoluyla hastaya verilebilir.

Siyatik ağrısı fazla olanlar için bu ağrılarla baş etmek oldukça zordor. Bu ağrıları azaltmak ya da daha az acı vermesini sağlamak adına hastaya kas gevşeticiler verilebilir.

Siyatik ağrılarıyla baş edebilmenin başka bir yolu da bacaklara masaj uygulamaktır. Masaj sayesinde bacaklarınızla beraber vücudunuz da gevşer ve rahatlar.

Yumuşak diyot ışın terapi yöntemi bu ağrıların hafifletilmesi için denen yöntemler arasındadır.

Bunlara ek olarak hastanın yaşına, cinsiyetine, kilosuna uygun fizik tedavive egzersiz programı da oldukça etkili ve sık denenen yöntemler arasındadır.

Hastanın ağrıları ekstra fazlaysa, hasta bu ağrılara dayanamıyorsa narkotik özellikli ilaçlar verilebilir. Buna da doktor belli bir süre hastayı gözlemledikten sonra karar verir. Hemen uygulanmaya başlayan bir tedavi yöntemi değildir.

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23