ABD’nin 50 tonluk silah yardımı yaptığını doğrulayan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'e Sinirliğioğlu'ndan çok sert cevap geldi.
ABD’nin 50 tonluk silah ve mühimmat yardımı yaptığını doğrulayan PYD Başkanı Salih Müslim, ABD’nin silah yardımını PYD'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne yaptığını ve silahların Rakka'ya yönelik harekat kapsamında olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Salih Müslim'i aklı selime, aklını başına almaya davet ediyorum. Türkiye'nin iradesinden ve kararlığından şüphe ederse kendisi için iyi olmaz. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Bu terörle mücadeledeki kararlığını kimse sınamaya kalkmamalıdır. Bizim PYD'ye verdiğimiz mesaj açıktır. Türkiye'ye dönük herhangi bir harekete tevessül ettikleri takdirde gereken ceza tereddütsüz verilecektir" dedi.