• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

San Sebastian Cheesecake tarifi

Yeniakit Publisher
2021-12-30 18:21:00 - 2021-12-30 18:25:43
San Sebastian Cheesecake tarifi

Cheesecake'in 4 bin sene önce bile yendiğine inanılıyor.

San sebastian cheesecake tarifi

Malzemeler

  • 600 g beyaz peynir
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 400 ml sıvı krema
  • Kalıbı yağlamak için;
  • Tereyağı yada margarin

San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?

Uygun bir kapta beyaz peynir ve şekeri mikser ile çırpalım. Ben yaparken Pınar beyaz peynir kullandım. Ardından her birini teker teker ekleyip, ayrı ayrı çırpmak sureti ile yumurtaları ekleyelim. Üzerine unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak sıvı kremamızı da ekleyelim, bir kaç dakika daha çırpalım. Çember kalıbımızın içerisini margarin yada tereyağı ile yağladıktan sonra kestiğimiz pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım. Benim kullandığım çember kalıp 20 cm’likti. Hamurumuzu kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 çatal San Sebastian kaç kalori?

Yaklaşık olarak 80 gram ağırlığında olan ince bir dilim San Sebastian Cheesecake ortalama olarak 170 kalori içeriğine sahiptir. 150 – 200 gram ağırlığında olan 1 porsiyon San Sebastian Cheesecake yaklaşık olarak 350 – 400 kalori değerine sahiptir

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23