• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısında müjdeyi verdi

Yeniakit Publisher
2020-07-29 20:28:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısında müjdeyi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesi düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada, "Aşının geliştirilmesi önümüzdeki yılın ocak, şubat, mart aylarında mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu bayram önlemleri gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ile ilgili de açıklama da bulundu. Koca, "Zannediyorum ki önümüzdeki 6-7 ay içinde yani yılın ilk çeyreğinde aşı geliştirilebilir diye düşünüyorum" dedi.

'Çin ve Rusya ile de irtibat halindeyiz'

Koca, "Aşı konusunda son birkaç haftada önemli bir yol kat edildi. İngiltere buna örnek gösterilebilir. Çin ve Amerika'da aynı hızla ilerliyor. Ancak bir iki ay içinde olacak beklentisi içinde olmamalıyız. Önümüzdeki 1 ay içinde dünyada önemli gelişmeler olacağını düşünüyorum. Ülkemizde de aşı konusunda 6 çalışma devam ediyor. Daha klinik insan çalışmaları safhasına gelinmedi. O da zannediyorum Eylül veya Ekim aylarında olacak. Çin ve Rusya ile de aşı konusunda irtibat halindeyiz. Bu konuda gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23