• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
8
Yeniakit Publisher
Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

2017-06-09 15:45:54
Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Sıcak havaların yaşandığı Ramazan ayında oruç tutanların en zorlandığı şey vücudun susuz kalmasıdır. Bunu önlemenin en kolay yolu ise iftar ve sahurda tüketilen yiyeceklerin doğru seçilmesidir. İçeriklerinin %95'i sudan oluşan salatalık ve karpuz, sindirim sistemi için gerekli lifi bulundurur.

#1
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Uzman Diyetisyen Olcay Barış, salatalık ve karpuzun bu noktada çok önemli olduğunu söyleyerek önemli bilgiler paylaştı.

#2
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Salatalık beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanları bünyesinde barındırdığı için bağışıklık sistemini destekler ve göz sağlığını korur. Lifli içeriği sayesinde besinlerin bağırsaklardan daha kolay emilmesine yardımcı olur.

#3
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Zayıflamaya çalışırken salatalık tüketen kişilerde kilo kontrolü daha kolay sağlanır. 100 gram salatalığın sadece 12-15 kalorisi bulunur.

#4
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Potasyumu yüksek olan salatalık, kalp sağlığını da korur. Potasyum vücutta sodyumla beraber kas kasılması, sinir uyarıları iletimi sağlar. Kolesterol düşürücü özelliği bulunan salatalık, kalp ve damar sağlığı açısında koruyucudur.

#5
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Ramazan ayında içerisinde salatalık bulunan cacık, sıvı elektrolit dengesini düzenler. Aynı zamanda içeriğindeki protein sayesinde tok tutar. İftarda ve sahurda tüketilen cacık, sıvı içerdiği için susuzluğu giderir.

#6
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Karpuz yaz aylarının ve Ramazan ayının serinletici meyvelerinin başında gelir. Karpuzun %95'i sudan oluşur. Fakat tüketirken porsiyonuna dikkat etmek gerekir. Karpuzun su oranı kadar şeker oranı da yüksektir.

#7
Foto - Ramazan'da bol bol salatalık tüketin!

Glisemik indeks değeri fazla olan karpuz, içeriğindeki likopen sayesinde vücudu kanserden korur. Potasyum ve magnezyum minerali içeriği ile kalp sağığı için önemlidir. Karpuz aynı zamanda B6 ve B1 vitamin kaynağıdır. Ara öğün olarak tüketilen 2 ince dilim (300 gram) karpuz yaklaşık 100 kalori içerir. Karpuzu peynir, yoğurt, ayran gibi protein kaynağı ile tüketmek kan şekerinin daha yavaş yükselip daha yavaş düşmesine yardımcı olur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23