Proje resmen başladı! Erzurum'da trafik çilesine yeni çözüm
AK Partili Mehmet Sekmen'in başkanlığını yaptığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi.
AK Partili Mehmet Sekmen'in başkanlığını yaptığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi ulaşım projelerine bir yenisini daha ekledi.
Terminal Caddesi ve çevresindeki trafik yoğunluğunu en asgari seviyeye indirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir bağlantı yolunun yapımına başladı.
Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi yanında inşa edilen tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu ile birlikte Terminal Caddesi ve Havalimanı güzergâhında oluşan yoğunluk da tamamen sona erecek.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kent merkezi için önemli bir ulaşım aksının yapımına başladıklarını söyledi.
Başkan Sekmen açıklamalarına şöyle devam etti:
“Tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolu ile birlikte Yıldızkent, Yenişehir, D260-21 Erzurum-Erzincan Karayolu ile Erzurum Havalimanı yolunu birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolumuz 610 metre uzunluğunda, köprü genişliği ise 18 metredir. Tren yolu genişliği de 15 metre olarak planlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarımız ve Erzurum Büyükşehir Belediyemizin işbirliğinde yapılacak olan tren yolu alt geçitli köprülü kavşak ve bağlantı yolumuz inşallah iki aya tamamlanacak”
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23