• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'PKK'yı devletleştirme' iddialarına ABD'den flaş açıklama!

Yeniakit Publisher
2016-06-18 20:19:00 - 2016-06-18 20:46:06
'PKK'yı devletleştirme' iddialarına ABD'den flaş açıklama!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in iddialarını yalanladı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını cevapladı. Blinken, ABD-Türkiye ilişkileri, Suriye'deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Blinken, Şam Cephesi sözcüsü Muhammed Ahmed'in "ABD'nin hedefi, Azez-Cerablus bağlantısını sağlamak ve bu bölgeyi PYD'ye teslim etmek" iddialarına cevabının verdi.

ABD YALANLADI

''Ankara'nın temel endişesi bir Kürt koridoru ve Türkiye'nin güney sınırı boyunca özerk bir Kürt bölgesi oluşması ve bugün Suriyeli Kürtlerin özerk bir federasyon hazırlığında olduğuna dair haberler de gündeme geldi. DAEŞ geriletilirse, ABD Kürtleri kendi haline bırakıp, onların kendi devletini kurmasına izin verecek mi?'' sorusuna PYD/PKK hakkında net bir cevap vermekten kaçınan Bakan Yardımcısı Blinken ''Hiçbir grubun Suriye'nin doğasını değiştirip kendi siyasi çıkarlarını ilerletmek adına Suriye'deki durumdan yararlanmasını desteklemiyoruz. Birleşik, toprak bütünlüğü korunan ve kendi birleşik milli egemenliğine sahip bir Suriye'den yanayız. Hedeflediğimiz amaç bu.'' cevabını verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23