• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pazarlıklar sürüyor! ‘Umre maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz’

Yeniakit Publisher
2019-12-07 10:56:00 - 2019-12-07 21:01:15
Pazarlıklar sürüyor! ‘Umre maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz’

Hac ve umre organizasyonu yapan firmalar, müşterilerine en iyi hizmeti en uygun fiyata vermenin çabası içerisinde. Uçuş ve vize harç ücretlerindeki artışı müşterilerine yansıtmamak ellerinden geleni yapan firmalardan Bereket Turizm’in Genel Müdürü Ünal Aytekin, umre maliyetlerini en aza indirmek için gerekli her adımı attıklarını söyledi.

 Buğra Kardan 

Kutsal topraklara seyahatler düzenleyen acenteler, tur maliyetlerini aşağı çekmek oteller ve havayolu şirketleriyle temas halinde. Konaklama ve uçuş giderlerini düşürmek için yoğun bir görüşme trafiği yürüten acente yetkilileri, müşterilerine ekonomik umre paketleri sunmak için canla başla çalışıyor.

Girişimlerimiz devam edecek

8, 10, 12, 14 ve 19 günlük umre programlarıyla öne çıkan Bereket Turizm’in Genel Müdürü Ünal Aytekin, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada otel ile uçak bilet fiyatlarını makul seviyelere indirmek için önemi girişimlerde bulunduklarını belirtti. Aytekin, bu girişimlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Tarifeli uçuşlara yönelim artacak

Atlas Global’in uçuşlarını aralık ayının ortasına kadar durdurmasının hac ve umre maliyetlerini bir miktar arttırabileceğine dikkat çeken Aytekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uçak biletleri tur maliyetlerini düşürmek için kullanılabilecek en iyi enstrümandı. Ama bu durum değişti, yeni bir hal aldı. Malum geçenlerde Atlas Global uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Sonrasında bir tedirginlik oluştu. Ve Türk Hava Yolları (THY) ile Suudi Arabistan Hava Yolları dışındaki şirketlere çekinceyle bakılır oldu. Öyle görünüyor ki Atlas Global olayı milli hava yollarına, tarifeli uçuşlara yönelimi arttıracak. Haliyle maliyetler bir miktar yükselecek. Çünkü tarifeli uçuşlar charter seferlerden daha pahalıdır, daha külfetlidir.

Çetin rekabet yok

Havayolu şirketlerinin sayısının artmasının hac ve umre giderlerini azaltacağını anlatan Aytekin, “2017 ve 2018’de Onur Air’den Atlas Global’e, Pegasus’tan Corendon’a kadar pek çok firma aktifti. Yeni aktörlerin devreye girmesi THY ve Suudi Arabistan Hava Yolları’nı fiyat indirimlerine gitmeye yöneltiyordu. Ne yazık ki o günler geride kaldı” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aytekin, Suudi Arabistan devletinin vizeye getirdiği ek harcın da umre faturalarını kabarttığını dile getirdi.

Planlar ötelendi

2018-2019 sezonunda umre talebinin önemli ölçüde gerilediğini hatırlatan Aytekin, “Ne yazık ki alım gücü daralan vatandaşlarımız Mekke ve Medine yolculuklarını erteleme yoluna gittiler. Umrenin ekmek ve su gibi bir ihtiyaç; hac ibadeti gibi farz olmadığını kaydederek kutsal toprağa gitme planlarını ötelediler” diye konuştu.

Umut ekmeğimiz

2020’nin 2019’dan daha iyi geçeceğinin altını çizen Aytekin, “Umutluyuz. Umut bizim ekmeğimiz. Ve gelecek yıl her şeyin normal gideceğine kanaat getiriyoruz. Bu anlayışla plan, program yapıyoruz. Oteller ve havayolu şirketleriyle görüşmelerimize hız veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ovalı

Elin gavuru ülkemize geliyor 1000& ile bir ay tatil yapıyor. Biz 1 aylık hac için 5 bin& dolarla hac yapabiliyoruz . İnsaf bu ne vatandaşımızı hac bahanesiyle yolmak. Yazık günah değilmi.? Diyanet kâr amaci gutmemeli . İbadet amaçlı olmalı . müslümanı ne zamana kadar yolacaksiniz?

Mimo

Pazarlık yalan hiç inanmıyorum. Faiş fiyatla umre ve hac ibadeti yaptırıyorsunuz . Müslüman her yerde kandırıyorlar. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23