• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Oruçluyken baş ağrısı nasıl geçirilir?

Yeniakit Publisher
2018-05-21 15:58:00 -
Oruçluyken baş ağrısı nasıl geçirilir?

Ramazan ayı tüm rahmetiyle devam ediyor. Günlerin uzun olması tutanları biraz zorlasa da Allah kolaylığını veriyor. Oruçluyken baş ağrısı olabilir. Bu baş ağrısı özellikle de iftara yakın zamanda olabilir. Peki oruçluyken baş ağrısı nasıl geçirilir? Oruçluyken baş ağrısı neden olur?

Ramazan ayı tüm rahmetiyle devam ediyor. Günlerin uzun olması tutanları biraz zorlasa da Allah kolaylığını veriyor. Oruçluyken baş ağrısı olabilir. Bu baş ağrısı özellikle de iftara yakın zamanda olabilir. Peki oruçluyken baş ağrısı nasıl geçirilir? Oruçluyken baş ağrısı neden olur?

İslam Alemi on bir ayın sultanı ramazanı Suriye’deki savaş, Filistin’de katil İsrail’in devlet terörü uygulaması, Arakan’da ise Budistlerin Müslümanlara yaptığı eziyetler… İslam alemi 2018 Ramazana buruk girse de ramazanın bereketi şimdiden her tarafı sardı. Oruç tutanlar ramazanda bir takım soruların cevabını aramakta Oruçlu iken banyo yapmanın hükmü nedir? Oruçluyken banyo yapılır mı?

İslam Alemi 2018 ramazan ayına yine gözyaşı ile girdi. Müslüman coğrafyasının içler acısı durumu Müslümanların huzurlu bir ramazan arzusunu güçleştirmektedir. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen ramazan ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden mağfiretinden istifade etmek isteyen Müslümanlar ramazan ayının girmesini fırsat bilmekte. On bir ayın sultanı olarak bilinen ramazan aynı zamanda Kur’an ayıdır da. İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran ramazan ayı Allah’ın rahmetini kazanmada önemli bir mihenk taşı olmakta fırsatını bilenler için..

Canan Karatay başağısına ilişkin retece sunuyor işte Canan Karatay'ın başağrısını önleme yöntemleri; “Ramazan'a şimdiden bol su içerek hazırlanmamız gerekiyor çünkü Ramazan'da akşama doğru ortaya çıkan baş ağrısı susuzluktan dolayıdır. Onun için şimdiden bu vücudu, bu toprağı iyi sulandırmaya başlayın. Son dakikada çok su içmek önemli değil çünkü bütün vücudun içine sağlıklı su girmesi lazım. Bunu benimsememiz lazım. İkincisi bağırsaklarınızın çok iyi çalışması lazım. O zaman acıkmıyorsunuz. O zaman baş ağrımıyor."

 Limonun Ağrı Kesici Özelliği
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tansiyondan tutun da, cildimizin güzelleşmesine kadar yarar sağlayan limon baş ağrımızın da dermanı oluyor. Başınız yeni ağrımaya başladıysa bir parça limonu kesip elinizde yoğurup, baş ağrınızın olduğu noktaya sürerseniz ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz. Ayrıca limonu yüzünüze ve boynunuza sürerseniz ferahlık ve rahatlama getirecektir.

 Aroma terapi özelliği bulunan limon baş ağrısına iyi gelir. Bir parça limon alın. Elinizde ovuşturarak macun kıvamına getirin. Bu macunu yüzünüze ve alnınıza sürün. Baş ağrınıza iyi geldiğini göreceksiniz.

 Baş ağrısının en bilindik sebeplerinden biri strestir. Stres yüzünden kaslar sertleşir ve boynunuzla başlayan ağrı başınızın ağrımasıyla devam eder. Boyun ve omuz hareketleriyle egzersiz yapın. Oturduğunuz koltuğun da rahat olmasına dikkat edin.

 Baskı Uygulama

Bağ ağrılarını geçirmenin bir diğer yolu geleneksel olarak sürekli başvurduğumuz baskı uygulama yöntemi. Başta ağrı olan yere hafif olarak masaj yapılması ağrıyı dağıtır ve rahatlamanızı sağlar.

Buz veya Patates Bağlamak

Şiddetli bir ağrınız varsa buz bağlama yöntemi de kaslarınızın gevşemesine neden olabilir ve böylece baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Ağrınız için bir diğer yöntem ise yine geleneksel bir yöntem olan başa patates bağlamak. 3 dilim patatesi tülbent yardımı ile başınıza bağladığınızda ağrılarınızın dindiğini göreceksiniz.

Ramazan'da Migren

Migren ağrılarında ışığa olan hassasiyet artacağından karanlık bir odada dinlenerek baş ağrınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

 

 

 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23