• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mü’minler beraatini istedi

Yeniakit Publisher
2016-05-22 07:05:00 - 2016-05-22 06:26:22
Mü’minler beraatini istedi

İbadet ve diriliş mevsimi 3 ayları büyük bir coşku içinde idrak eden mü’minler, dün akşam Beraat Gecesi’nde ellerini af ve mağfiret için semaya açtı.

Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Beraat Gecesi, tüm dünyada ve Türkiye’deki Müslümanlarca huşu içinde geçirildi. Türkiye ve dünyadaki milyonlarca Müslüman, dün akşam camilere akın ederek günahlarından arınmak için Allah’a yakardı. Kur’an-ı Kerim’in Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına toptan indirildiği bu gecede, dünya genelindeki bir buçuk milyarı aşkın Müslüman, geceyi Kur’an okuyup namaz kılarak ibadetlerle geçirdi.

‘RAHMET GECESİ’NİN ÖNEMİ

Günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelen Berat Gecesi, “Rahmet Gecesi” olarak da adlandırılıyor. İbn-i Mace’de geçen bir hadis-i şerifte Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.), “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: ‘Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurur” diyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23