• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macaristan’da sert faiz artışı!

Yeniakit Publisher
2022-07-07 11:30:00 -
Macaristan’da sert faiz artışı!

Macaristan Merkez Bankası para birimindeki değer kaybını durdurmak için sözlü müdahalesinin ardından tahminlerin üzerinde faiz artışına gitti.

Macaristan Merkez Bankası forint’teki değer kaybını önlemek için haftalık mevduat faizini 200 baz puan artışla yüzde 9,75’e yükseltti. Bu oran Avrupa Birliği’nin en yüksek faiz oranı oldu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi 50 baz puan artıştı.

Sıkı para politikalarının küresel ekonomiyi resesyona sokacağı endişeleri nedeniyle yatırımcıların riskli varlıklardan kaçışıyla forint dün euro karşısında yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti. MB Başkan Yardımcısı Barnabas Virag gelişmenin ardından faiz artışlarının kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Karar sonrası forint değer kazandı.

Forint Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana yüzde 12’ye yakın düşerek Bloomberg’in takip ettiği 23 gelişmekte olan ülke parasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5 yıllık tahvil faizi de bu hafta yaklaşık 100 baz puan artışla yüzde 9,3 ile 10 yılın zirvesine çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

M.N.

Bu iş buradan başlayıp sonra Slovakya, Çek C., ve nihayetinde Almanya ve Fransa'ya kadar giderse ayaklanmalar ve sonuçta felaketler ortaya çıkar. Herhalde bir kaç milyar dolar hibe yapıp bu faizleri indirtirler.

Yılmaz DURMUŞ

Aşırı yağmurların mevsim ayırt etmeksizin her an geldiğini görüyoruz. Bütün Türkiye 'de aslında imara aykırı olduğu halde bodrum katlarda iskan olayı hızla devam ediyor. Derhal mevcut olanlarda dahil olmak üzere bütün bodrum katlardaki ikamet ve işyeri olayı YASAKLANMALIDIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23