2017-04-19 18:38:06 Lahanayı bacağınıza sarıp bekletirseniz...
Hem düşük kalorili hem de besleyici olan lahana C vitamini, K vitamini ve potasyum kaynağıdır.
Hem düşük kalorili hem de besleyici olan lahana C vitamini, K vitamini ve potasyum kaynağıdır.
Mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden olan lahananın eklem ağrılarına da iyi geldiği araştırmalarda tespit edildi.
Kuzey Karolina Üniversitesi'nde lahana üzerine araştırma yapan bilim insanları, lahananın kanseri önlediğini saptadı.
İçerisinde, vitaminler ve potasyumun yanı sıra, antosiyanin (bir antioksidan türü) ve glutamin (bir amino asit türü) bulunan lahananın, şişkinlikleri de indirdiği saptandı.
İçeriğindeki maddeler sayesinde eklem ağrılarına da iyi gelen başlanan lahananın kullanımı da çok basit!
Malzemeler: 1 lahana
Alüminyum folyo
Merdane
Gazlı bez ve bir fırın
Öncelikle lahanayı tek tek yapraklarına ayırın.
Ayırdığınız lahana yapraklarını tek tek merdane ile düzeltin. Bu sırada lahana kendi suyunu bırakacaktır.
Tek tek düzenlediğiniz yaprakları, alüminyum folyoya sararak, 10 dakika kadar fırında bekletin.
Daha sonra fırından çıkardığınız yaprakları eklem ağrısı çektiğiniz bölgeye 1 saat süreyle uygulayın.
Yaprakları streç film yardımıyla da eklemlerinize uygulayabilirsiniz.
Lahanayı çıkardıktan sonra, uygulama yaptığınız bölgenin temizliğine dikkat edin.
Uygulamayı soğuk yapmak istiyorsanız, aynı işlemleri takip ederek, lahanayı buzdolabında bekleterek eklemlerinizde kullanın. Uygulama sırasına kaşıntı hissederseniz, alerji testi yaptırın. Kaynak: Newsner
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23