Geçtiğimiz çarşamba günü Kosova’da Amerika’nın Yahudi kökenli Kosova Büyükelçisi Tracey Jacobson’ın teşvikiyle gözaltına alınan imamlar ve Müslüman siyasetçilerin, mahkemeden karar çıkmasına kadar en az 48 saat daha gözaltında tutulacakları bildirildi.
Kosova Anayasası’na aykırı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle ülkenin değişik kentlerinde geçtiğimiz çarşamba günü gözaltına alınan imamlar ve Müslüman siyasetçilerin, mahkemeden karar çıkmasına kadar en az 48 saat daha gözaltında tutulacakları bildirildi.
AMERİKA’NIN SİYONİST BÜYÜKELÇİSİ TEŞVİK ETMİŞTİ
Amerika’nın Yahudi kökenli Kosova Büyükelçisi Tracey Jacobson’ın teşviki ile harekete geçen Kosova Hükümeti ve polis, geçtiğimiz hafta içerisinde ülkede cami imamları dahil birçok Müslümanı ‘teröre destek verdikleri’ bahanesiyle bir bir gözaltına alarak Müslümanlara yönelik ‘korku’ kampanyası başlatmışlardı.
KOSOVA’NIN BÜTÜN İSLÂMÎ BİRİKİMİ GÖZALTINDA!..
Gözaltına alınan imamların ve siyasilerin, Kosova’nın neredeyse bütün İslami müktesebatını temsil ettiğini bildiren kaynaklar, son operasyonun Avrupa’da İslam’ın yükselmesinin önüne geçme gayretlerinin
bir devamı ve uzantısı olduğunu
düşünüyorlar.
DIŞARDAN DİREKTİF Mİ BEKLENİYOR?
Bu arada gözaltındaki Müslümanlar için üç gündür bir karar veremeyen Priştine’deki Temel Mahkeme’nin Ağır Suçlar Bölümü’nün sorgu esnasında imamlara ciddi bir suçlama yöneltemediğini, ortaya iddialarla ilgili herhangi bir delil de koyamadığı belirten kaynaklar buna rağmen karar verilmemesinin, “Dışarıdan direktif mi bekleniyor?” şüphesine yol açtığını kaydediyorlar.
SAVCI HİÇBİR DELİL SUNAMADI, HÂKİM İSE KARAR VEREMİYOR!
Gözaltında bulunan Müslümanlardan olan İmam Enis Rama’nın avukatı Mahmut Halimi, müvekkiline gözaltı önleminin uygulanması için hiçbir delilin olmadığını belirtip hakimin, savcının talebini onaylamayacağını ümit ettiğini bildirdi.
Bu arada Kosova’da Müslümanlar üzerindeki baskıları protesto etmek isteyen vatandaşlara da türlü baskılar yapıldığı bildiriliyor. Son gözaltıları protesto etmek isteyen kişi ve grupların polis tarafından önceden uyarılarak herhangi bir protestoda bulunmaları halinde kendilerinin de gözaltına alınacakları tehdidinde bulunulduğu belirtiliyor.
MÜSLÜMANLAR SESSİZ KALMAYACAK
Tüm bu tehditlere rağmen Kosovalıların zulmü protestoda kararlı oldukları bildiriliyor. Bilindiği gibi ilk tepki olarak iktidardaki koalisyonun ortağı Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gezim Kelmendi’nin koalisyondaki görevlerinden istifalarını açıklaması ile gelmişti. İmamların gözaltına alınmalarının seçimlerde iktidar partisine destek olmamaları olarak değerlendiren Kelmendi, gelişmeleri ‘siyasi’ olarak nitelendirmişti. Kosova Müslümanları, imamların gözaltına alınmalarını ilk etapta Cuma namazının ardından küçük çaplı ‘sessiz’ eylemlerle protesto ettiler. Gözaltındaki Müslümanların tutuklanmaları halinde ise halihazırda hükümet kurulamaması şeklinde seyreden ülkedeki siyasi krizin daha da derinleşmesi bekleniyor.