Koronavirüs tedavisi görenin masraflarını sigorta mı karşılıyor?
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Korona tedavisini sigorta karşılıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 425’e yükseldiğini açıkladı. 3 Nisan itibariyle yoğun bakımda tedavisi devam eden hasta sayısı bin 251 olurken, toplan entübe hasta sayısı ise 867 oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında SUT'la karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerini iki katına çıkardık. Peki koronavirüs tedavisi görenin masraflarını sigorta mı karşılıyor? Koronavirüs tedavisinde hastane masraflarını kim karşılıyor hasta mı devlet mi?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 425’e yükseldiğini açıkladı. 3 Nisan itibariyle yoğun bakımda tedavisi devam eden hasta sayısı bin 251 olurken, toplan entübe hasta sayısı ise 867 oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında SUT'la karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerini iki katına çıkardık. Peki koronavirüs tedavisi görenin masraflarını sigorta mı karşılıyor? Koronavirüs tedavisinde hastane masraflarını kim karşılıyor hasta mı devlet mi?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SUT’ta yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerinin iki katına çıkarıldığını duyurdu. Bakan Selçuk, “Yoğun bakım hizmetlerini geri ödeme listesine alarak karşıladığımız yoğun bakım tedavi ücretlerini de iki katına çıkarmış olduk. Yine yoğun bakım şartlarında, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacı da geri ödeme listemize aldık.” ifadelerini kullandı. Yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, “Bu süreçte yatarak tedavi gören her bir hastamıza sağlık hizmeti sunan profesyoneller için koruyucu ve bulaşı önlemeye yönelik yüksek maliyet oluşturan bakım hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldık. Yeni koronavirüs tanısı konulan her hastamız için hizmet veren hastanelerimize de günlük 660 lira ödeyeceğiz. Böylece koronavirüs tanısı konulmuş hastalarımızın tedavisi için hastanelerimize özel bir destek vermiş olacağız.” dedi.