Kiş loren (Quiche Lorraine) nedir, yapılışı ve gerekli malzemeler! Ezber bozan tarif
Şefler tarafından Kiş Loren (Quiche Lorraine) yemeğinin tarifini paylaşıyoruz. Fransız mutfağının meşhur yemekleri arasında yer alan Kiş Loren ya da orjinal adıyla "Quiche Lorraine" mutlaka denemeniz gereken tatlardan biridir. Ispanak ve mantar sosuyla hazırlanan Kiş Loren, ağızda dağılan kiş hamuruyla da lezzet şöleni yaşatıyor. Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi! Masterchef Kiş Loren (Quiche Lorraine) nasıl yapılır? Quiche Lorraine için gerekli malzemeler nelerdir? İşte, Kiş Loren nasıl yapılır merak edenlere, tarifi ve malzemeleri...
KİŞ HAMURU NEDİR?
Kiş hamuru tuzlu muhallebi ve peynir, et, deniz ürünleri veya sebze parçaları ile doldurulmuş pasta kabuğundan oluşan bir Fransız tart türüdür. En iyi bilinen genellikle peynir içeren quiche Lorraine'dir. Kiş sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
Yapımı için malzemeler
1 demet ıspanak
250 gram mantar
1 adet soğan
Gravyer peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Un
Tereyağı
Zeytinyağı
Muskat cevizi
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kiş Loren (Quiche Lorraine) tarifi Nasıl yapılır?
Tart hamuru için; tereyağı, un, su, yumurta ve tuz ile yoğurun. Burada önemli olan tereyağını tüm hamura eşit olarak yedirmektir.
Sonrasında tart hamurunu buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamuru fırına verirken üzerine kabarmasın diye nohut serpiştirin ve hamurun üzerine çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırıda 15-20 dakika pişirin.
Ardından üzerinden nohutları alın ve çırpılmış yumurtadan ince bir kat sürün tekrar 4-5 dakika pişirin.
İç harcı için ıspanak, soğan ve mantarı soteleyin.
Jambonları ekleyin. Sonrasında muskat, karabiber ve tuzunu ekleyin.
Beşamel sos için; tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Eriyince un koyun ve kavrulana kadar pişirin.
Üzerine sürekli çırparak sütünü ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Sonrasında soğuyan harcın içine beşamel sos ve çırptığınız yumurtaları ekleyin.
Hamurunuzun üzerine harcı koyun.
Üzerine gravyer peynirini rendeleyin.
Fırına verip 20-25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun...
İlginizi çekebilir→ Doğranmış havuç nasıl dondurulur? Ne kadar olacak, havuç nasıl saklanır? Böyle saklanırsa aylarca bozulmuyor→ TIKLAYINIZ