• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı tarifleri! Nasil demlenir? Püf noktaları

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
 Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı tarifleri! Nasil demlenir? Püf noktaları

Gülgiller familyasından olan kirazın ana vatanı Güney Kafkasya ve Kuzey Anadolu topraklarıdır. Yaz favorisi serinleten şerbeti, suyu ile A, C ve E vitamini dolu bağışıklığı güçlendiriyor.

Kiraz sapı, A, C ve E vitamini yönünden oldukça zengin bir kaynaktır. Yeter miktarda potasyum, magnezyum, lif ve antioksidan içerir. Doğanın bize sunmuş olduğu şifa kaynaklarından bir olan kiraz sapını çay olarak kolayca tüketebilirsiniz. Bu sayede birçok problemden kurtulabilir, daha sağlıklı ve zinde olabilirsiniz. Güçlü bir ağrı kesicidir. 20 kirazda 12-25 mg arası antosiyanin maddesi bulunduğu için bu maddenin ağrı kesici etkisinin, ağrı kesiciden 10 kat fazla olduğu tespit edilmiştir.

Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?

Kiraz sapı çayı antioksidan özelliği ile vücuttan toksin maddelerin atımını kolaylaştırır.
Böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.
Güçlü bir ağrı kesicidir.
Kiraz sapı çayı ödem atılmasını sağlar.
İdrar yolları enfeksiyonlarını önler.
Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklara karşı direncini artırır.
Böbrek taşlarının ve kumunun düşürülmesinde etkilidir.
Uzun süre tokluk hissi sağlar.
Eklem iltihapları ve romatizmal kaynaklı iltihaplarda iltihap söktürücüdür
Uyku düzeninin sağlanmasında etkindir.
Kiraz Sapı Nasıl Kullanılır? Tarifler
Kiraz Sapı Çayı:

Kurutulmuş kiraz saplarını, 2 bardak suyun içerisine koyun ve kaynatın. Bir bardak suya 20 adet kiraz sapı koyabilirsiniz. Kaynayan çayı bardağa koyun ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından çayı tüketebilirsiniz. Aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

Kiraz Sapı Maskesi:

Sadece yüz bölgesi için bakım yapmak istiyorsanız, hazırladığınız kiraz çayını kullanabilirsiniz. Pamuğu soğuyan çaya batırın ve yüzünüze hafif dokunuşlarla masaj yapın. 10 dakika beklettinten sonra bol su ile durulayın.

Kiraz Sapı Suyu:

Kiraz sapını cildinize iyi gelmesi için kullanacaksanız, kiraz saplarını 5 dakika suyun içinde kaynatın. Ardından kaynayan suyu duş suyu ile karıştırarak vücudunuza dökün.

Not: Ödem atıcı özelliği sayesinde vücut, bir anda yorgun düşebilir. Bu yüzden fazla tüketimi zarar verici olabilir.

Kirazın genellikle taze olarak kullanımı yaygın olsa da, reçel, komposto veya meyve suyu olarak da tüketilebilir. Kiraz antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin olduğundan kalp sağlığının korunmasına, iltihaplanmanın azaltılmasına ve uykusuzluğa fayda sağlayabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23