• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kerbela şehidleri anıldı

Yeniakit Publisher
2014-11-04 08:05:00 -
Kerbela şehidleri anıldı

Peygamber Efendimiz(sav)’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, şehid edilmelerinin 1375. yıldönümünde Kars’ta ve İstanbul Halkalı’da toplanan binlerce Caferi tarafından yapılan törenle anıldı. Törenler Kur’an okunarak başladı.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Peygamber Efendimiz(sav)’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı, şehid edilmelerinin 1375. yıldönümünde Halkalı’da toplanan binlerce Caferi tarafından yapılan törenle anıldı.  Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü’nde Caferiler tarafından düzenlenen ‘Aşure Matemi’ne binlerce vatandaş katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, törende yaptığı konuşmada, tüm ehlibeyt sevdalılarını selamladığını dile getirerek, Kur’an-ı Kerim’e ve ehlibeyte birlikte sarılmak gerektiğini söyledi. Hazreti Muhammed’in bu iki emanetine birden sarılmanın sapkınlığın önüne geçeceğini belirten Özgündüz, “Ne Kur’an’sız ehlibeyt anlaşılır ne de ehlibeytsiz Kur’an doğru anlaşılır. İslam’ın sıkıntısı da tam da bu noktadadır. Yani kimi ehlibeyt öne çıkardı Kur’an’ı ihmal etti, kimi ehlibeyti unutturma gayretine girdi. Bu yüzdendir ki ümmet Kur’an ve ehlibeyti doğru anlayamadı ve dolayısıyla ümmeti Muhammed İslam’ı doğru anlayamadı. Acı gerçek bu” diye konuştu.
İÇİMİZDE, KIYAMDA KALMALI
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de, ortak bir ruhla zalimlere karşı haykırabileceğimiz bir alan oluşturmamız gerektiğini ifade ederek, “Zalime mezhebi sorulmaz, mazlumun dinine bakılmaz. Bana ne mutlu ki, başkanlığını yapmış olduğum bu beldede ehlibeyt aşıkları var, onun için akıtılan gözyaşları var, onun için sinesine vuran can dostları var. Ben Kerbela ruhunun hep içimizde kıyamda kalmasını umuyorum” diye konuştu.
Programda CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç, Dünya Caferi Alimler Birliği CABİR Başkanı Hasan Karabulut, Ehlibeyt Dayanışma Vakfı EHDAV Başkanı Ali Yeral, Beyazıt Camii İmamı Ömer Kurt ve CEM Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu dede birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
KARS’TA DA ANMA
Öte yandan Kars’ta Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanan kalabalık bir grup, Faikbey Caddesi üzerinden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurdu. Mersiyeler dinleyenleri derinden etkiledi.
Ümmü Seleme annemiz
Siyer Vakfı’nın yürüttüğü 82 İl 82 Sahabî projesinin 77. programı Iğdır’da, “Dirayet Timsali Annemiz: Ümme Seleme” başlığında yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, Iğdır İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda icra edildi.  Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Iğdır İlim Yayma Cemiyeti Başkan Vekili Nevzat Aycil’in selamlama konuşması ile devam etti. Aycil, “Böyle bir projeye ev sahipliliği yapmak, bizler için büyük bir şereftir. Bu güzel çalışmadan dolayı Siyer Vakfı’na minnetlerimi sunarım” dedi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Ümmü Seleme annemizin çok farklı birisi olduğuna değinen Yıldırım şöyle dedi: “Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde, Hz. Hatice dışında ilk iman edenlerden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde Hz. Aişe’den sonra en çok hadis rivayet eden biridir. Hz. Aişe’nin rivayet ettiği hadis sayısı: 2210, Ümmü Seleme’nin rivayet ettiği hadis sayısı 378’dir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde fetva verecek kadar ilme sahip iki annemizden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde, Habeşistan’a hicret eden 3 annemizden biri, Medine’ye hicret eden ise 8 annemizden biridir. Ümmü Seleme validemiz, 13 annemiz içerisinde en son vefat eden annemizdir. O, Hicri 61, Miladi 680’de, tam 85 yaşlarında bu dünyadan çekip gitmiştir. Hz. Peygamber’den sonra 50 yıl yaşaması, o 50 yıl içerisinde yüzlerce hadiseye muhatap olması ve bu hadiselerde hep anneliğe yakışan tavırlar sergilemesi, onu çok farklı bir noktaya getirmiştir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23