Kayseri’de PKK operasyonu: 4 tutuklama
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Kayseri’de yakalanan ’Harun Piran’ kod adlı 27 yaşındaki PKK’lı teröristin yakalandığı operasyon sırasında güvenlik güçlerine tepki gösterip, operasyonu engellemek isteyen, aynı inşaatta çalışan ve gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
2 Mayıs’ta Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekipleri, çalıştığı şehir hastanesi inşaatı şantiyesinde kaldığı konteynere gece yapılan baskınla 27 yaşındaki PKK’lı terörist Mustafa Birim’i kıskıvrak yakaladı.
Gözaltı sırasında TEM şubede görevli güvenlik güçlerine tepki gösterip, operasyonu engellemek isteyen aynı inşaatta çalışan C.K., Ö.F.Y., S.B. ve İ.A. da gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen C.K., Ö.F.Y., S.B. ve İ.A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece ’PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.