• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karadeniz Gençlikspor şike'den küme düşürüldü

Yeniakit Publisher
2015-01-02 15:10:00 -
Karadeniz Gençlikspor şike'den küme düşürüldü

TFF Tahkim kurulu Karadeniz Gençlikspor'a verilen küme düşme cezasını onadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Tekirdağ Süper Amatör Lig ekiplerinden Karadeniz Gençlikspor'a verilen küme düşme cezasını onadı.

Kuruldan yapılan açıklamada, geride kalan sezonda Karadeniz Gençlikspor ile Kumbağspor arasında oynanan 1. Amatör Lig maçında müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından Karadeniz Gençlikspor'a verilen küme düşme cezasının duruşmalı toplantıda ele alındığı kaydedildi.

Kulüp yöneticisi Ahmet Demirci, kulüp futbolcusu Erdi Şayan'ın da hazır bulunduğu belirtilen toplantıyla ilgili olarak, "Müsabakayla ilgili eyleme dair fail ve tanık anlatımları dikkate alındığında, eylemin tamamlandığı, müsabaka sonucunun etkilendiği anlaşıldığından, AFDK'ca, Karadeniz Gençlikspor Kulübü'nün, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı bir alt lige düşürülmesine karar verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.

Ayrıca, müsabaka sonucunu etkileme gerekçesiyle AFDK tarafından kulüp yöneticisi Ahmet Demirci ile futbolcu Erdi Şayan'a verilen sürekli hak mahrumiyeti cezalarının da onandığı aktarıldı.

Geride kalan sezon 1. Amatör Lig'de oynanan tartışmalı maçta Karadeniz Gençlikspor, Kumbağspor'u 4-0 yenmiş ve iki takım da eşit puanla Süper Amatör Lig'e yükselmişlerdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23