• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir okullar açılacak mı? İzmir sokağa çıkma yasağı bitti mi?

Yeniakit Publisher
2021-03-01 22:09:00 -
İzmir okullar açılacak mı? İzmir sokağa çıkma yasağı bitti mi?

İzmir korona yasakları kalktı mı? Koronavirüs salgınında Türkiye bir yıldır büyük bir mücadele sergiliyor. Alınan tedbirlerle bazı illerde vakalar düşerken bazılarında yükselmeye başladı. Peki, İzmir’de korona yasakları kalktı mı? İzmir’de yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Tüm dünya gibi Türkiye’de koronavirüse karşı büyük bir mücadele içerisinde. Ülkemizde uzun süredir pek çok tedbir uygulanıyor. 1 Mart itibariyle yerinde karar dönemine geçildi. Böylelikle illere göre bir takvimle normalleşme başlayacak. Peki, İzmir’de normalleşme ne zaman başlayacak?

İzmir okullar açılacak mı? İzmir sokağa çıkma yasağı bitti mi?

Koronavirüs salgınında alınana kararlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili olarak, “Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda, 8. Ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli şehirlerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamaları içinse, “Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek” dedi.

Düşük riskli         mavi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Orta riskli            sarı

Yüksek riskli       turuncu

Çok yüksek riskli kırmızı

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23