• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Türkiye'yi sevince boğan kahramanlar

Yeniakit Publisher
2017-10-10 05:48:00 - 2017-10-10 05:51:48
İşte Türkiye'yi sevince boğan kahramanlar

Akşam yazarı Kenan Kırcı, tarih yazan Ampute Milli Takımımızın maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kenan Kırcı'nın yazısı şöyle:

Tüyleri diken diken eden bir atmosfer. ‘Sen ben yok, biz varız.’ Fenerlisi, Trabzonlusu, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı yan yana, omuz omuza. İşte büyük Türkiye fotoğrafı. Mehter Marşı eşliğinde, ruhumuzun bütün bentlerini yerle bir eden duygu seli yayılıyor Vodafone Park’tan ülkeye.

Sadece bizim sporcularımız için değil, İngiliz sporcular için de eşsiz bir ortam. Böyle coşkulu bir taraftar karşısına ilk kez çıkıyorlar belli ki. Cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmek için hemen herkes görüntü almaya çalışıyordu.

Beşiktaş yönetiminin inceliği de her türlü takdire şayan. Beşiktaş RMK Marin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın sahaya çıkarken oyunculara çiçek sunması da ayrı bir güzellik…

İşinden, evinden çıkan insanlar Vodafone Park’a koşuyor. Maç başlıyor, ama taraftar akını sürüyor. İlk yarı bitene kadar stadın tamamı doluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sahadaki sporcularımız da bu muhteşem manzarayı zaferle taçlandırmak için terinin son damlasına kadar mücadele ediyor.

'TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR'

Tekniğin, taktiğin bir önemi yok. Yüreklere nakış nakış işlenmiş memleket sevdasından çizilmiş bir taktik, Ay-Yıldız’dan beslenen bir enerji var sahada…

Ve tek renk Kırmızı-Beyaz… Ve tek ses ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor.’

Bu atmosferdeki maçın yaşattığı duyguların sporcularımızı olumsuz etkilemesinden endişe ediyorduk. Ama onlar sanki yıllardır 42 bin kişi önünde oynuyormuş gibi soğukkanlıydı.

İyi çalışılmış, harika bir golle öne geçtik. İlk yarının son dakikasında Ömer’le gelen bu golle zafer şarkıları söylemeye başlamıştık ki, son dakikada İngilizler güzel bir kafa golüyle eşitliği sağladı.

Ama bu gol ne tribünlerde takımımızı destekleyenlerin ne de sahada mücadele eden oyuncularımızın inancında en küçük bir sarsılmaya mahal verdi. Hakemin verdiği 4 dakikalık uzatma süresinde yeniden gol atacağımız hissi yerleşmişti hepimizin içine. Nitekim öyle de oldu.

Uzatmanın ikinci dakikasında Osman Çakmak, Vodafone Park’taki coşkunun fitilini ateşledi. Şırnak’ta mayına bastığı için bir ayağını kaybeden Osman’ın zafer gecesine noktayı koyması pek manidardı. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23