• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte risk altındaki ilçeler! İstanbul’da bazı yerler alarm veriyor

Yeniakit Publisher
2021-03-04 13:00:00 -
İşte risk altındaki ilçeler! İstanbul’da bazı yerler alarm veriyor

İstanbul’da yaşanması beklenen 7.5 ve üzeri şiddette bir depremde pek çok bina ağır hasar görecek. Araştırmaya göre, ağır hasar alması beklenen ilçeler hemen hemen belli oldu.

Beklenen İstanbul depremi ile yapılan araştırmada endişe veren sonuçlar ortaya çıktı. İstanbul'da olası 7,5 ve üzeri görülecek olan bir deprem pek çok binanın ağır hasar almasına neden olacak. Çok ağır ve ağır hasar alması beklenen binalarda 174 bin 296 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

En riskli olan ilçeler açıklandı

Çok ağır hasar alması beklenen binaların en yoğun bulunduğu ilçeler 2 bin 83 adetle Fatih, 1.240 ile Küçükçekmece, 796 ile Bağcılar ve Bahçelievler olurken, Büyükçekmece'de 6 bin 622, Fatih'te 3 bin 496, Küçükçekmece'de 2 bin 616 adet binanın ağır hasar alması bekleniyor.

Vatandaşlara çağrı

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, "Kentsel dönüşümü hızlandırmak için önemli kararlar hayata geçmeye başladı.

Binası çok ağır ve ağır hasar alması beklenen vatandaşlar bir an önce kentsel dönüşüm için kolları sıvamalı" açıklamasında bulundu.

Öte yandan dün Yunanistan'da yaşanan ve İzmir'de de hissedilen deprem ilde paniğe neden oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yaşanan bu depreme ilişkin bilgi verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Özellikle son 1 yılda bölgede deprem aktivitesinin arttığını belirten Prof. Dr. Sözbilir, Girit Adası'ndan geçen büyük faya dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Girit Adası ile Marmara Denizi arasındaki bölgede yani Ege Denizi'nde ciddi bir sismik etkinliği söz konusu olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sözbilir, "3,5 veya 4 aydır depremler olmaya başladı. Bu da bölgenin önemli bir gerilim etkisi altında olduğunu gösterir" dedi.

'Tetiklenme olasılıkları var'

Yunanistan'da gerçekleşen 6.2'lik depremin İzmir faylarını tetikleyip, tetiklemeyeceği yönünde de Prof. Dr. Hasan Sözbilir, şunları ifade etti: "İzmir'de yıkıma neden olan 6.6 büyüklüğündeki deprem, Samos Fayı'ndan kaynaklandı. Bugün meydana gelen deprem de aslında Samos Fayı'nın devamında olan, ona komşu olan faylarda meydana geldi. Bu zonda birden fazla fay var. Birbirlerini tetiklediğini anlıyoruz. Midilli Fayı'nı da aslında bu fay sistemi içerisinde değerlendiriyoruz."

Sözbilir, şöyle devam etti: Bu bölgede depremler birbirini tetikleyecek şekilde oluyor. Bizim tarafa doğru geldiğimizde Kuşadası tarafında, Büyük Menderes Havzası'ndaki fayların tabii ki bu depremlerle tetiklenme olasılıkları var. Aynı zamanda Samos Fayı'nın düşen bloğunda Tuzla, Gülbahçe, Seferihisar gibi faylarımız var. Bunların da tetiklenme tehlikesi var.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Maraşlı

Milletçe işin sonunu görmeden harekete geçmeyiz. Toplumun tamamı tedbir almak yerine rant hesabı yapıyor. Hele bir deprem olsun bakarız sonuca göre pozisyon alırız mantığı hem siyasilerde hemde vatandaşta var. Allah sonumuzu hayreylesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23