• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail karşıtı orkestra şefine İran'dan vize çıkmadı

Yeniakit Publisher
2015-08-31 22:00:00 -
İsrail karşıtı orkestra şefine İran'dan vize çıkmadı

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, İsrail vatandaşı Daniel Barenboim'in şefliğinde başkent Tahran'da konser vermek isteyen Berlin Filarmoni Orkestrası'na izin vermeyecek.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Nuşabadi, Berlin Filarmoni Orkestrası şefi Daniel Barenboim'in İsrail vatandaşı olduğu için İran'da konser vermesine izin verilmeyeceğini söyledi.
Nuşabadi, orkestranın İran'da konser vermesine karşı olmadıklarını belirterek, "Biz Alman orkestrasının İran'a gelmesine karşı değiliz. Biz bu orkestraya liderlik eden kişiye karşıyız" dedi.
Nuşabadi, orkestranın şefini değiştirerek konser için yeniden talepte bulunmasını önerdi.

İSRAİL KARŞITI, FİLİSTİN VATANDAŞI

İsrail, Arjantin, İspanya ve Filistin vatandaşı olan dünyaca ünlü piyanist Daniel Barenboim, İsrail hükümeti karşıtı yorumlarıyla tanınıyor. Barenboim, çoğu zaman Filistinlileri destekleyen açıklamalarda bulunması nedeniyle beş sene önce Filistin vatandaşlığı da almıştı.
Ünlü şef, geçen hafta Berlin Filarmoni Orkestrası'nın Tahran'da konser izni için İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı'na başvurduğunu açıklamıştı.

TEL AVİV DE KONSERİN İPTALİNİ İSTİYORDU

Barenboim'in açıklamasından sonra İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Berlin Filarmoni Orkestrası'nın Tahran'da vereceği konserin iptal edilmesini istemişti.
İsrail'i resmi olarak tanımayan İran, İsrail vatandaşlarının ülkeye girmesine izin vermiyor. Barenboim'in Filistin vatandaşı olması nedeniyle kendisine özel bir izin verileceği düşünülüyordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20150831/1017464819.html#ixzz3kQ9S5yIE

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23