• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail askeri itiraf etti

Yeniakit Publisher
2015-04-11 21:07:00 -
İsrail askeri itiraf etti

Vicdani retçi olarak terör devleti İsrail'in ordusundan ayrılan Yaron Kaplan, askeri eğitim sırasında hedeflerinin Filistinliler olduğunu itiraf etti.

Terör devleti İsrail'in ordusunda görev yapmayı reddeden Yaron Kaplan, İsrail ordusunun vahşiliği yüzünden vicdani retçi olduğunu belirtiyor. Kaplan, askeri eğitim sırasında silahla atış yaparken hedef tahtasına Filistinli Müslümanların isimlerini verdiklerini söyledi.

Haaretz'de "Savaşçı bir İsrail askerinden vicdani retçiye" başlığıyla yayınlanan haberde, Kaplan'ın İsrail ordusundan ayrılma hikayesi yer aldı. İsrail ordusunda görev yapan 21 yaşındaki Yaron Kaplan, kendisini vicdani retçi olarak tanımladığını ve İsrail ordusundaki görevine devam etmeyi reddettiğini bildirdi.

'BATI ŞERİA'DAKİ İŞGAL YÜZÜNDEN'

Kaplan, İsrail ordusundan ayrılma nedenlerinin başında İsrail'in Batı Şeria'yı işgal etmesinin yer aldığını söyledi. İsrail ordusundan ayrılmasıyla ilgili konuşan Kaplan, "Askeri eğitimlere başladığımızda buranın nasıl bir şiddet yeri olduğunu anladım. Tamamen travmatik bir tecrübeydi. Sürekli silahla atış talimi yapıyordu, sürekli birilerini infaz ediyorduk. 'Şimdi Muhammed'i vuruyoruz, şimdi Ahmed'i vuruyoruz' gibi. Ordunun şiddet doğasından dolayı ayrıldım" dedi.

Yaron Kaplan terör devleti İsrail ile Filistin arasındaki sorunun barışçıl yolla çözülmesinin mümkün olmadığını bunun sebebinin de İsrail'in Filistin topraklarını işgal altında tutması ve Filistinlilere askeri bir rejim dayatması olduğunu söyledi. Kaplan, "Birilerine askeri bir rejim dayattığım sürece ondan bana partner olmasını talep edemem veya bekleyemem" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'HAPSE ATILACAĞIMI BİLİYORUM'

İsrail ordusunda görev almayı reddettiği için başına geleceklerden haberdar olduğunu söyleyen Kaplan, "Bu yaptığımın geri dönüşlerinin ne olacağını biliyorum, benden öncekilerin başına gelenleri de biliyorum, birçoğu hapse atıldı bunların içinde uzun hapis cezaları vardı. Yaptığım şeyin doğru olduğundan şüphem yok. Bu benim vicdanımın diyeti, İsrail ordusunda görev yaparak çekeceğim zihinsel ızdırabın bundan daha ağır bir bedel olacağını biliyorum" diye konuştu.

dünya bülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23