• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İç pilav malzemeleri neler, iç pilav nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-12-27 21:00:00 - 2021-12-27 21:10:50
İç pilav malzemeleri neler, iç pilav nasıl yapılır?

Davet sofralarının vazgeçilmez lezzeti iç pilav.

İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 250 gr kuzu ciğeri (veya tavuk ciğeri)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı (tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı + 2 kaşık zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım. Pirinci sıcak suda ıslatalım. Soğanı yemeklik küp doğrayalım. Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın. Soğanları ekleyerek yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun. Dolma fıstığını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin. Tüm malzememizi, 3-4 dk. orta hararetteki ateşte kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin. Sıcak suyumuzu eklediğimizde, kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip, İç pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım. Suyunu çektirdiğiniz pilavı, 20-30 dk. sofra bezine bohçalayarak, demlendirin. İç pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Kestaneli iç pilav nasıl yapılır? Kolay tarif

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.

Bademli pilav tarifi nasıl yapılır? Kolay tarif

Sıcak suda kabuklu bademler bir süre bekletilerek, kabukları soyulur. Pilav tenceresinde, tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir. Kabukları soyulan bademler, yağda çok az kavrulur. Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinç eklenerek, kavurmaya devam edilir.

Kısa bilgi

Ekmek makarna pilav gibi bize enerji veren besinlerin genel adı nedir?

Ekmek, makarna ve pilav gibi besinlerin genel adı tahıldır. Diğer bir adı Hububat olan Tahıllar buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar ve pirinç benzeri bitki ürünleri ile hasat edilen bu ürünlerin tohumlarının genel adıdır.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23