• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Herkes bu soruya cevap arıyor: Bundan sonra ne olacak?

Yeniakit Publisher
2020-04-12 16:38:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Herkes bu soruya cevap arıyor: Bundan sonra ne olacak?

Corona virüsü (Covid-19), dünyada önemli dönüşümlere neden oluyor. Alınan tüm önlemlere rağmen yayılımı durdurulamayan virüs, dev ekonomileri derinden sarstığı gibi kağıt paranın iktidarına da darbe vuruyor.

Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü (Covid-19), küresel ekonomiyi derinden etkiliyor. Çin’de ortaya çıkan ve 182 ülkeyi saran virüs, üretim ile ticarete yön veren devleri sıkıntıya sokuyor. 

HAYAT DEĞİŞİYOR 

ABD, Çin, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya ile İspanya’yı zor durumda bırakan Covid-19 pandemisi; üretim ve tüketim alışkanlıkları ile çalışma usullerini baştan aşağı değiştiriyor. Pandeminin ardından net bir şekilde ortaya çıkacak ekonomik, sosyal ve siyasal değişimler şöyle: 

l Üretimde robotlar önemli rol oynayacak. Böylece verimlilik artacak, üretimde hata payı minimum seviyelere çekilecek. 

l Otonom taşıtlar ve akıllı evler ilgi odağı olacak. Covid-19 tedirginliği güvenli otomobil ve daire arayışlarını arttıracak. 

l Mobil telefon, tablet ve lap top talebi patlayacak. İnternet kullanımı artacak. 

l Fuarlar ve forumlar dijital ortama taşınacak. Firmalar ürünlerini, online platformlardan tanıtacak. 

EZBERLER BOZULACAK 

l İthalat ve ihracat, internet kanalıyla yapılacak. 

l Temassız ticaret uygulamaları yaygınlaştırılacak. 

l E-ticaret platformları güçlerine güç katacak. Hemen her ürünü satışa sunulacağı bu platformlara sipariş yağacak. 

l E-ticaret platformlarına paralel olarak kargo şirketleri de kuvvetlenecek, büyüyecek. 

l Covid-19, yeni ödeme yöntemlerini aktifleştirecek. Bünyelerinde virüsleri, mikropları barındıran kâğıt para terk edilecek. Tüm ödemeler, kredi kartıyla ya da sanal ortamdan yapılacak. 

l Dijital emtia ve para kullanımı artacak. Bitcoin, Ripple ve Ethereum gibi kripto paralar prim yapacak. 

l Corona virüsünün yayılımını önüne geçmek için firmalarca uygulanan evden çalışma modeli kalıcı hale gelecek. Bu modelle istihdam korunacak, verimlilik arttırılacak. 

PARANIN GÜCÜ SARSILIYOR 

l Pandemi paranın iktidarını tartışmaya açıyor. Bu tartışma, ilerleyen dönemlerde daha da alevlenecek gibi görünüyor. Çünkü Covid-19, zengin ve yoksul ayrımı yapmıyor. 

l Sosyal devlet anlayışı da yeniden ele alınacak. Avrupa ülkelerinin bu anlayışı terk etmeleriyle beliren sıkıntılar masaya yatırılacak. 

l Devletin görevleri, ödevleri yeniden belirlenecek. 

l Avrupa ile Asya ülkeleri tarafından ekonomide makro ve mikro reformlar hayata geçirilecek. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23