• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
13
Yeniakit Publisher
Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

2018-12-25 22:53:27
Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Besin değeri oldukça yüksek, vitamin ve mineral açısından zengin olan balığın, kalp hastalıklarından psikolojik rahatsızlıklara kadar bir çok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilirken, balıkların türlerine göre lezzetleri de değişse de, hangi balığın hangi ay tüketildiği de lezzeti etkilediği ifade ediliyor. Bu yüzden hangi balık, hangi mevsimde lezzetliymiş; bilmekte yarar var.

#1
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Aralık: Aralık ayında hamsi çok lezzetlidir. Mercan, levrek de tüketilebilir. İzmarit ve mezgitten uzak durulmalıdır. Çinakop, üremesi için yenmemelidir.

#2
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Ocak: Ocak ayında hamsi ve torik çok lezzetli olur. Çinakop yemezseniz mükemmel olur. Bu mevsimde mezgit, izmarit ve sardalyeden uzak durulmalıdır.

#3
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Şubat: Şubat ayında hamsi, izmarit, mezgit ve torik çok lezzetlidir. Levrek ve palamut da tüketilebilir.

#4
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Mart: Mart ayında izmarit, kalkan ve mezgit çok lezzetlidir. Ayrıca levrek, palamut ve mercan da tüketilebilir.

#5
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Nisan: Nisan ayında mezgit, kalkan ve izmarit çok lezzetlidir. Sardalye, hamsi de tüketilebilir. Çinakop yememeniz önerilir.

#6
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Mayıs: Mayıs ayında izmarit, kalkan ve mezgit çok lezzetlidir. Tekir, iskorpit ve minakop da tüketilebilir.

#7
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Haziran: Haziran ayında sardalye, orfoz, trança çok lezzetlidir. Çupra, levrek ve lüfer de tüketilebilir.

#8
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Temmuz: Temmuz ayında sardalye, orfoz, trança çok lezzetlidir. Hamsi, kalkan ve izmarit tüketilmemelidir.

#9
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Ağustos: Ağustos ayında palamut, çipura çok lezzetlidir. Çinakop üremesi için yenmemelidir. İzmarit, gümüş ve hamsiden uzak durulmalıdır.

#10
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Eylül: Eylül ayında palamut, sardalye, çupra, lüfer, barbun çok lezzetlidir. Çinakop, üremesi için yenmemelidir.

#11
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Ekim: Ekim ayında levrek, barbun, palamut, kılıç, sardalye, uskumru çok lezzetlidir.

#12
Foto - Hangi balık hangi mevsimde yenmeli?

Kasım: Kasım ayında uskumru, lüfer, hamsi ve barbun çok lezzetlidir. Mercan ve levrek de tüketilebilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23