• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Yeniakit Publisher
Hangi ayda hangi balık yenmeli?

2017-03-12 05:12:39
Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Ocak - Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezazetlerini muhafaza eder. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, minakop boldur. Midyenin mevsimi başlamıştır. Tekir, kırlangıç bolca avlanır.

#1
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Şubat - Bu ayda Kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir bol çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, derepisisi, minekop lezzetle yenir.

#2
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Mart - Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.

#3
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Nisan - Kalkan lezzet bakımından yine başta gelir ve en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık daha boldur.

#4
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Mayıs - Levrek, barbunya, dilbalığı, tekir, kılıç, kırlangıç, iskorpit zevkle yenir. Kalkan yavrusu ve gelincik çıkmaya başlar.

#5
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Haziran - Bu ayda balıklar az tutulur, geçici olarak Karadeniz'e yazlığa gitmişlerdir. Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından dolayı dağınık gezerler. Bu sebeple haziran ayı verimsizdir. Temmuz - Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir. Tekir, barbunya yine nefasetini devam ettirir.

#6
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Ağustos - Çingene palamutu mevsimi açar. Sardalya, kılıç, mercan, sinağrit lezzetlidir.

#7
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Eylül - Sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir. Palamut irileşmiş olup çeşitli yemeği yapılır. Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bolca çıkar.

#8
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Ekim - Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır. Bu, balığın her çesidinin bollaşması demektir.

#9
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Kasım - Ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder. Pisi'nin en nefis olduğu aydır. Torik akışa başlar, lakerdası yapılır.

#10
Foto - Hangi ayda hangi balık yenmeli?

Aralık - Uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Tekir boldur; hamsinin de tam lezzetli zamanıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23