• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hafızasını kaybeden millet onurunu kaybetmiştir!

Yeniakit Publisher
2016-09-26 07:07:00 - 2016-09-26 00:05:18
Hafızasını kaybeden millet onurunu kaybetmiştir!

“Sultan 2. Abdulhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu”nun kapanış konuşmasını yapan Kahraman, “Hafızasını kaybeden millet, onurunu kaybetmiştir” dedi. Prof. Dr. Ortaylı da “Biz II. Abdülhamid ve dünyayı henüz bilmiyoruz. Dünya, II. Abdülhamid devri Türkiyesiyle nasıl bir çatışmaya girdi onu da bilmiyoruz” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Hafızasını kaybeden millet, onurunu kaybetmiştir” dedi. “Sultan 2. Abdulhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu”nun kapanış oturumu, Dolmabahçe Sarayı’nda yapıldı. Kapanış oturumunun ardından konuşan Kahraman, hakikatin, bazı insanların gözünü kör ettiğini dile getirerek, “Aydın münevver olmalı. Aydın olmak kolay değil” diye konuştu. İsmail Kahraman, tarihi hafızanın önemine işaret ederek, “Hafızasını kaybeden millet, onurunu kaybetmiştir. Bizim padişahımız. Bizim insanımız, bizim tarihimiz. Sevsek ne olur? Sen ondan nasıl bahsedersin? Niye bahsetmeyelim? Hele bir onu inceleyin. O zaman göreceksiniz. İnsan bilmediğinin düşmanı olur. Bir bilin. Tarihimizi sevmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

GATA’YI ABDÜLHAMİD KURDU Kİ İSMİ VERİLDİ

Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi Ali Yazıcı’ya ne diyeceğiz? Cumhurbaşkanımızın, bir dünya liderinin yaveri. 15 kere koordinatlarını soruyor uçağın. Tayyip Bey gibi bir insanı düşürecek. Şimdi buna gafil mi diyeceğiz? Gelin buna hain diyelim. GATA’ya ne isim kondu? Sultan Abdülhamid? Ne diyorlar? Nasıl konur? Nasıl konmaz? O kurdu? Onun ismi veriliyor. Bu tarihten korkaklığı ve ürkekliği kaldırmalıyız. Ben inanıyorum ki bizde satılmış değil aldatılmış çoktur. Sizler de bunlara hain deyin.”

ORTAYLI: HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEMİŞTİR

TBMM Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı da II. Abdülhamid Türkiyesinin 33 yıl devam ettiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Türkiye’de tarih düşünen insanlar basit kafalıdır. Tanzimat, meşrutiyet ve cumhuriyetin II. Abdülhamid olmadan anlaşılamaz. Sultan Abdülhamid Fransızca bilmez. Sade yaşayan bir insandır. II. Abdülhamid’in dünyasında Avrupa devletleri çok fazla büyüdü. Biz II. Abdülhamid ve dünyayı henüz bilmiyoruz. Dünya, II. Abdülhamid devri Türkiyesiyle nasıl bir çatışmaya girdi onu da bilmiyoruz. Bu çatışma bir takdir, yer yer kıskanma, yer yer de hiç şüphe yok ki şiddetli bir nefrete dönüşmüştür. Türklerin dirayetli bir hükümdarıdır. Zaman itibarıyla çok geç bir anda ortaya gelmiştir. Yorgundur. Hiçbir şekilde boynunu eğmemiştir. ”

SON DÖNEM TÜRKİYESİ O’NUN ESERİ

Prof. Dr. Metin Hülagü de Abdülhamid dönemini bilmeden bugünün Türkiyesini anlamanın zor olduğunu ifade ederek, “Bugünün bütün olayları, hadiseleri her açıdan Abdülhamid döneminde başlayan ve bugün hâlâ devam eden olaylardır. O yüzden Abdülhamid’i anlamamız gerektiğini düşünüyorum. O ciddi bir tecrübe dönemidir, 33 yıllık. Eğer son dönem Türkiyesi ortaya çıkmışsa, bu Abdülhamid döneminde atılan adımların yapılan hizmetlerin, temellerin üzerine kurulan bir Türkiye’dir” dedi. 

Prof. Dr. Azmi Özcan da tarihte kilit devletler olduğunu söyleyerek, “Tıpkı binanın kilit taşı gibi. Kilit şahsiyetler de ülkenin kaderiyle hemhal oluyor. O şahsiyetlerle oynadığınız zaman da tarih ve düzen karışıyor. Abdülhamid böyle bir şahsiyet. Onun devrinde Osmanlı da kilit bir devlet ama herkes onu yerinden oynatmaya çalışıyor” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23