• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görme engelliler için büyük hizmet

Yeniakit Publisher
2019-12-06 12:00:00 -
Görme engelliler için büyük hizmet

Türk Telekom, telefon üzerinden sesli kitap ve içerik hizmeti sunan Telefon Kütüphanesi’nde görme engellilere şiirden romana, tarihten kişisel gelişime, deneme sınavlarından, betimlemeli filmlere 50’den fazla kategoride bine yakın sesli kitap ve içerik sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile Türkiye’nin ilk ücretsiz Telefon Kütüphanesi’ni 3 Aralık 2011 Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçiren Türk Telekom, telefon üzerinden sesli kitap ve içerik hizmeti sunan Telefon Kütüphanesi’nde görme engellilere şiirden romana, tarihten kişisel gelişime, deneme sınavlarından, betimlemeli filmlere 50’den fazla kategoride bine yakın sesli kitap ve içerik sunuyor.

Görme engelli kitapseverler Telefon Kütüphanesi’ne projeye özel açılmış telefon hattı üzerinden veya cep telefonlarına Telefon Kütüphanesi mobil uygulamasını ücretsiz indirerek ulaşabiliyorlar. Sesleriyle, görme engelli kitapseverlerin bilgiye erişimine katkıda bulunmak isteyenler ise Kitaplara Ses uygulamasını iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlara ücretsiz indirerek görme engelliler için kitap seslendirebiliyorlar.

Telefon Kütüphanesi, görme engelliler tarafından 25 bin kez indirilirken, kitap seslendirmek isteyen 24 bin gönüllü uygulamayı indirerek projeye katkı sağladı.

Bu arada Türk Telekom, görme ve işitme engellilerin kapalı mekanlarda yardıma ihtiyaç duymadan dolaşabilmeleri amacıyla geliştirilen Sesli Adımlar ile dünyada ilk kapalı alan navigasyon hizmetini sundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23