• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazzeli çocukların acı dramı

Yeniakit Publisher
2014-08-04 11:12:00 -
Gazzeli çocukların acı dramı

İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 10 bine yakın kişi yaralandı. En ağır travmayı ise, uzuvlarını kaybeden çocuklar yaşıyor

İsrail'in havadan, karadan ve denizden bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'nde sivillerin sığınabileceği güvenli hiçbir yer kalmadı. Yaralı sayısının 10 bine yaklaştığı bölgede, tedavi için gerekli ilaç ve tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle de ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Vücutları parçalanan onlarca kişi ise hayatlarına engelli olarak devam etmek zorunda kalacak.

Saldırılarda, uzuvlarını kaybeden çocuk ve gençlerin anneleri, 'çocuklarının yıkılan hayal dünyasını' anlattı. Yaralanan binlerce kişiden görme ve işitme duyusu ile kol ve bacak kaybı yaşayanlar arasında bulunan küçük Hanan el-Hadidi (5), bir şarapnel parçasıyla elini kaybetti. AA muhabirine konuşan Hanan'ın annesi Merve Hadidi, 'Benim kızım ve onun gibi onlarca çocuğun ne suçu var? Kızımın vurulan eli, teröristlerin altyapısı mı' diyerek tepki gösterdi.

Anne, yaşananların Gazze'deki çocukların oyun oynamak, şekerleme yemek gibi basit hayallerini, yeni bir el sahibi olmak, uzuv sahibi olmak gibi hayallere dönüştürdüğünü kaydetti. Merve Hadidi, yaşadığı en zor anın, olanları idrak edemeyecek yaştaki kızı Hanan'ın 'Anne, ben büyüyünce elim de büyücek mi? Yeni bir elim olacak mı?' diye sorması olduğunu söyledi. Hayatı kâbusa dönen çocuklardan Raid Gannam'ın ise İsrail'in düzenlediği saldırılarda yüzünde ikinci derece yanık meydana geldi. Yüzündeki izler nedeniyle arkadaşlarıyla karşılaşmaktan utanan Raid, yalnızca 'Nasıl bu korkunç yüzle okula gideceğim' diye sordu.

Bir bacağını kaybeden Ahmed Aleyyan'ın (24) annesi Emel ise, oğlunun yemek yemediğini, kimseyle konuşmadığını ve normal hayata dönmeyi reddettiğini belirterek, 'Okulumu, hayatımı nasıl sürdüreceğim diye soracak bana. Zihninde cevaplayamadığı sorularla bir savaş veriyor' şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah ve orta kesimindeki Deyr el-Belah kentlerine yönelik saldırılarında iki aileden 16 kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında AA ofisinin de içinde bulunduğu 15 katlı binayı vurdu. Saldırıda AA'nın ofisinde hafif çaplı zarar meydana gelirken, saldırı esnasında ofiste bulunan Muhabir Mustafa Habbuş da olaydan yara almadan kurtuldu. Saldırıda, binanın giriş katında bulunan bir özel sigorta ve yatırım şirketinin ofisi ile binanın önünde bulunan AA aracı da büyük çaplı zarar gördü. İsrail savaş uçakları, AA ofisinin bulunduğu binayı salı günü de vurmuş, saldırıda binanın 3'üncü katında bulunan AA ofisi herhangi bir zarar görmezken, binanın 10'uncu katında ağır hasar meydana gelmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, uluslararası topluma İsrail'in saldırılarının durdurulması için 'acil müdahale' çağrısında bulundu. Abbas, 'Her saat başı 17 Filistinli öldürülüyor, her 3 saatte bir ise 1 çocuk öldürülüyor' dedi.

Son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısı bin 746'ya, yaralıların sayısı ise 9 bin 200'e yükseldi. Saldırılar yaralanan Filistinlilerin durumuna değinen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, 'Birçok yaralının durumu ağır. Bu yaralılardan yüzde 35'ten fazlası hayatına görme, duyma veya bedensel engelli olarak sürdürecek' dedi. İsrail, 7 Temmuz'da hava ve denizden saldırmaya başladığı Gazze'yi, 17 Temmuz'dan itibaren de karadan vurmaya başlamıştı.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatının sona ermediğini, aksine önümüzdeki 48 saatte çok daha şiddetleneceğini açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, kara harekatının bitmesi konusunda karara varmadığını belirterek, bazı birliklerin 'yeniden yapılanması için' geri çekildiğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23